EN

Útěk do Toskánska

Eva Rýznerová


O křehkosti ženského údělu a léčivé síle toskánské krajiny i kuchyně
Poetický příběh ženy, která se propadá na dno, protože nedokáže na svět přivést dítě. Nechává za sebou minulost a vydává se do Toskánska, kde se rozhodne utonout v moři Chianti. Díky obyčejným radostem, jako je vaření ribollity, se jí daří zapomenout na špatné zprávy z pražské kliniky. V kraji mírných kopečků s neobyčejně vitálními obyvateli, kteří se umějí svérázným způsobem vypořádat s každým problémem, postupně nalézá sílu žít dál.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 208
EAN 9788026722304
Datum vydání 14.04.2022
Věk od 15
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,276
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Poetický příběh ženy, která se propadá na dno, protože nedokáže na svět přivést dítě. Zdá se, že jediným řešením, jak se vyrovnat s neplodností, je útěk někam daleko. Nechává za sebou minulost a vydává se do Toskánska, kde se rozhodne utonout v moři Chianti. Díky obyčejným radostem, jako je návštěva venkovských slavností, tichá modlitba v zapadlých kostelích a vaření ribollity, se jí daří zapomenout na špatné zprávy z pražské kliniky. V kraji mírných kopečků s neobyčejně vitálními obyvateli, kteří se umějí svérázným způsobem vypořádat s každým problémem, postupně nalézá sílu žít dál.

Eva Rýznerová je hrdou členkou celosvětového hnutí Slow Food (www.slowfood.cz), v němž nachází formální a myšlenkovou inspiraci. Životní dráha ji zavála do Itálie, kde v roce 1986 hnutí Slow Food vzniklo. Právě v Itálii si začala všímat pomalého přístupu k životu a vycítila, že ztělesňuje mnohem víc než jen lásku ke kulinární tradici a předávání lidové moudrosti u prostřeného stolu. Pobyty v Itálii a neodolatelná přitažlivost středomořské kuchyně ji přivedly k založení blogu La Cuoca (www.cuocadolce.blogspot.com). Vzpomínky na Itálii zachytila také v knize Říkal jsi ti amo (Motto, 2011 – k dostání jako e-kniha). Nad potřebou hledat identitu ve zrychleném světě se zamýšlí v příspěvcích na blogu Můj pomalý život (www.mujpomalyzivot.cz).

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM