EN

Zloděj osudů

Jan Urban


První díl temné fantasy série o střetu božské a lidské touhy po moci
Magie. Kdysi ve světě lidí na Gambale zcela vládla, jenže jednoho dne se zničehonic vytratila a moc čarodějů pohasla. Teď hrozí, že se vrátí a uvrhne svět do chaosu, s jakým nikdo nepočítal ani v nejdivočejších snech. Do toho bůh Zyrzir přijde o mocné Kostky osudu. Jejich nalezením pověří Strážkyni Mlh Syhaiu, která zamíří právě na vnitřními boji zmítanou Gambalu, aby ztracenou zbraň určující chod dějin našla dřív, než bude pozdě. Pro lidi i pro bohy.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Dominik Broniek
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Počet stran 576
EAN 9788076612921
Datum vydání 04.10.2021
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,717
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Stačí pár špatně zvolených slov a už vám hrozí smrt. Politika mocných bývá nemilosrdná. Zvlášť pokud je u moci mladý ambiciózní správce trůnu, který potajmu spřádá plán na obnovení královské linie prostřednictvím svého rodu. Jenže nic není jednoduché. Obzvlášť ve chvíli, kdy na povrch začnou vyplouvat hříchy minulosti a Rada, která drží moc v zemi, se nehodlá vzdát svých výsad. Jak daleko je mladý správce ochoten zajít, aby si vynutil poslušnost?

Lidská touha po moci je silná, ale co teprve ta božská! Když jsou bohu Zyrzirovi ukradeny Kostky Osudu, ani bohové si nedokážou domyslet, co všechno by se mohlo stát, pokud skončí v nepravých rukou. Jejich nalezením je pověřena Strážkyně Mlh Syhaia, která je vyslána do světa lidí na Gambalu, aby ztracenou zbraň určující chod dějin našla dřív, než bude pozdě. Pro lidi i pro bohy.

Magie. Kdysi Gambale vládla víc než ti nejmocnější králové. Jenže jednoho dne se ze světa zničehonic vytratila a moc čarodějů pohasla. Teď hrozí, že se vrátí a uvrhne svět do chaosu, s jakým nikdo nemohl počítat ani v těch nejdivočejších předtuchách.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Věčné Mlhy"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jan Urban

Jan Urban

Jan Urban nejdříve kreslil komiksy, ale protože ho vytáčelo, jak se děj pomalu posouvá vpřed, dal se radši na psaní a vystudoval tvůrčí psaní na Literární akademii Josefa Škvoreckého. Do čtenářského povědomí se dostal díky pentalogii Pragocalypsa, což je městská fantasy pojednávající o prastarém řádu nadlidsky nadaných osob, které se snaží zabránit konci světa začínajícímu v Praze. On sám ji však vždy považoval jen za předehru k podstatně obsáhlejší fantasy sérii Věčné Mlhy, na níž ustavičně pracuje už téměř 20 let. V šuplíku ale čeká na svůj čas třeba i detektivka. Když zrovna nesedí za klávesnicí, pravděpodobně hraje deskové hry, jezdí nerdit v kostýmu na fantazácké akce a poslouchá hudbu, která ho dost často inspiruje.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM