EN

Revmatologie v klinických scénářích

Jakub Závada


Cílem této knihy je představit způsob uvažování revmatologa nad pacientem, který přichází s kombinací symptomů a objektivních nálezů svědčících pro možnou přítomnost zánětlivého revmatického onemocnění. Na typických scénářích z klinické praxe provádí autoři čtenáře cestou od syndromu ke specifické diagnóze a tam, kde je to relevantní, i základní rozvahou o strategii a cílech léčby.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 280
EAN 9788020444059
Datum vydání 21.08.2018
Věk od 15
Formát 165x242 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Edice Aeskulap
Hmotnost 0,64
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Cílem této knihy je představit způsob uvažování revmatologa nad pacientem, který přichází s kombinací symptomů a objektivních nálezů svědčících pro možnou přítomnost zánětlivého revmatického onemocnění. Na typických scénářích z klinické praxe provádí autoři čtenáře cestou od syndromu ke specifické diagnóze a tam, kde je to relevantní, i základní rozvahou o strategii a cílech léčby. Struktura knihy je postavena na případových studiích se cvičnými otázkami (s několika návrhy možných řešení), které exponují problematiku probranou v následujícím textu. Každá kapitola je pak uzavřena řešením klinického scénáře s krátkou diskuzí nad navrženými možnostmi. Jednotlivým případovým studiím jsou předřazeny úvodní kapitoly, které shrnují základy klinického vyšetření v revmatologii, charakterizují hlavní revmatologické syndromy a předkládají návod pro racionální využití pomocných laboratorních a zobrazovacích metod.

Nejde o vyčerpávající přehled celé revmatologie, text je zaměřen na zánětlivé revmatické choroby a systémová onemocnění pojiva s důrazem na některé aspekty v klinickém uvažování revmatologa, které autoři na základě svých zkušeností považují za podstatné a užitečné i pro širší lékařskou obec.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM