EN

Očkování v otázkách a odpovědích

prof. Jiří Beran


Jasně a vědecky! Problematika vakcinace v podání oceňovaného lékaře.
Jak funguje očkování a kam až sahá jeho historie? Jaké můžou mít vakcíny vedlejší účinky a proč bylo tolik povyku okolo očkování proti covidu? Srozumitelné odpovědi na tyto a mnoho dalších praktických otázek nabízí Jiří Beran, uznávaný vakcinolog a odborník na tropickou medicínu. Poznejte problematiku vakcinace ze všech úhlů a čistě na základě vědeckých poznatků! Publikace obsahuje i výčet v Česku dostupných vakcín či očkovací plány.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 168
EAN 9788020460424
Datum vydání 16.02.2023
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,239
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Očkování zachránilo miliony lidských životů. Když skotský lékař Edward Jenner použil na konci 18. století strupy kravských neštovic pro boj s lidskými pravými neštovicemi a jeho metoda se osvědčila, možná ani netušil, u zrodu jakého objevu stál.

Od té doby vývoj velmi pokročil. Zrychlil zejména v období pandemie covidu-19. Vakcína proti této nákaze vyvolala mnoho vášnivých diskuzí a rozdělila společnost na dva tábory – příznivce a odpůrce. Autor, profesor MUDr. Jiří Beran, se v knize věnuje tématu očkování bez emocí a srozumitelně odpovídá na otázky týkající se nejen vakcín proti covidu-19, ale i povinného či cestovního očkování a vysvětluje vše, co je s problematikou spojené a zajímá širokou laickou veřejnost.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
prof. Jiří Beran

prof. Jiří Beran

Profesor MUDr. Jiří Beran, CSc (1960) je profesorem i docentem epidemiologie, získal specializovanou způsobilost v epidemiologii a v lékařské mikrobiologii. Tropickou medicínu studoval v Academic Medical Center (AMC) v nizozemském Amsterodamu. Pracoval několik let v terénu jako epidemiolog a během té doby vyřešil asi stovku větších epidemií, a tak zná velmi dobře praxi protiepidemických opatření uplatňovaných v terénu. V současnosti je ředitelem Centra očkování a cestovní medicíny v Hradci Králové, které založil v roce 2001. Je autorem více než 130 zahraničních publikací a jeho SCI (Science citation index) je kolem 3600, což znamená, že jeho publikace byly ve světě citovány odborníky více než 3600krát. Jeho Lexikon očkování byl nejvíce prodávanou odbornou publikací o očkování na Slovensku.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM