EN

Vědecké kladivo

Martin Rota


Zábavná sbírka odpovědí na otázky moderní vědy od populárního youtubera
V dnešní době informačního chaosu existuje řada rozšířených mýtů – a vědecké kladivo je tady od toho, aby je rozbilo napadrť. Youtuber a vloger Martin Rota se na svém kanále už přes sedm let věnuje nejrůznějším námětům: od fungování lidského těla po otázky současné fyziky. Ve výběru z těch nejzajímavějších témat najdete jasné a vědecky podložené odpovědi, které jsou stejnou měrou zábavné i fascinující.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Počet stran 184
EAN 9788026616740
Datum vydání 07.10.2021
Věk od 10
Formát 167x240 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,618
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Knižní zpracování nejzajímavějších dílů

ze známého stejnojmenného YouTube kanálu Martina Roty. Věnuje se především běžným jevům, které jsou pro nás přirozené, a přesto je málokdo umí jednoduše objasnit. Autor názorně a jednoduše vysvětluje:

proč se bojíme pavouků,

jak se hojí rány,

co je radiace,

jak rostou svaly,

proč je obloha modrá atd.

A to všechno s humorem a nadhledem,

na který jsou jeho fanoušci zvyklí.

Martin Rota (*?7. února 1988) je český youtuber a vlogger, který patří mezi nejúspěšnější YouTube tvůrce v České republice. První video nahrál na YouTube už v roce 2007, ale pořádně se do toho opřel až o tři roky později. Od roku 2010 jeho popularita neustále roste: Stovky tisíc lidí pravidelně sledují kanály Naprosto retardovaný, Martin Rota, Lepší než pracovat anebo vzdělávací kanály Zvědátoři a Vědecké kladivo. Autor se snaží jednoduše a srozumitelně odpovědět na nejrůznější otázky o tom, jak fungují věci kolem nás.

Další tituly z řady "Vědecké kladivo"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Martin Rota

Martin Rota

Martin Rota zahájil svou youtuberskou kariéru během studia ve Skotsku v roce 2010 a byl jeden z prvních českých tvůrců, který získal partnerství s YouTube. Na českém internetu je známý pro své ostré sociopolitické komentáře, a hlavně pro svá vzdělávací videa na kanále Vědecké kladivo. Vědecké kladivo je pak jedním z nejpopulárnější vzdělávacích zdrojů, který se zabývá vysvětlováním vědeckých principů a fenoménů. Diváci Vědeckého kladiva říkají o Martinovi: „Kéž by to byl můj učitel na fyziku!“, „Konečně mi to někdo dokázal vysvětlit!“ nebo „Už dlouho nevydal video, zase se fláká!“
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM