EN

Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola

Veronika Kašáková


Zpověď Veroniky Kašákové, finalistky České Miss 2014. Nezáleží na tom, kdo je má matka či otec, záleží na tom, KDO JSEM JÁ!
Tato zpověď byla napsána z touhy změnit svět k lepšímu. Pokusit se alespoň trochu přispět k tomu, aby třeba i jen pár dětí bylo šťastnějších. Sama autorka prožila své dětství nejprve s matkou narkomankou a poté se ocitla v dětském domově. Ale tahle kniha není jen o tom, jak to mají opuštěné děti těžké, je také o naději a o tom, že když víte, co chcete, můžou se vám sny splnit, protože Veronika si své sny plní.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 280
EAN 9788076612617
Datum vydání 20.09.2021
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,432
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tato zpověď byla napsána z touhy změnit svět k lepšímu. Pokusit se alespoň maličkou troškou přispět k tomu, aby třeba i jen pár dětí bylo šťastnějších, a to je zatraceně dobrý důvod, proč tuhle knihu vydat a číst. A vlastními slovy autorky: „Jsem přesvědčená, že jsem byla v dětském domově a prožila všechny ty okamžiky právě proto, abych dnes mohla pochopit ostatní opuštěné děti a abych jim mohla nabídnout pomoc, jsem jedna z nich, a i když existují nepochybně děti, které mají silnější příběhy nebo smutnější, tak věřím v to, že má kniha zvedne ze židle třeba i jen jedno dítě a řekne si: ‚Nezáleží na tom, kdo je má matka či otec, záleží na tom, KDO JSEM JÁ!‘“

Veronika je dnes mladou ženou, na které byste jen těžko poznali, jakým životem si prošla. Po několika krušných letech s matkou narkomankou se ocitla v dětském domově, kde prožila celé dětství i dospívání. Umíte si představit, jaké to je? Být neustále v kolektivu dalších dětí, čekat, jestli si pro vás máma nebo táta nepřijde, pochybovat, jestli vás má vůbec někdo rád, pochybovat o sobě a jestli to, že jste v dětském domově, jste náhodou nezavinili vy sami?

Ale tahle kniha není jen o tom, jak to mají opuštěné děti těžké, je také o naději a o tom, že když víte, co chcete, můžou se vám sny splnit, protože Veronika si své sny plní, i když měla čtyřku z fyziky.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Veronika Kašáková

Veronika Kašáková

Veronika pochází z Vysoké Peci u Chomutova, kde od 4 let vyrůstala společně s bratrem Karlem v dětském domově. V roce 2014 napsala autobiografickou knihu Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola, která se dočkala hned několika dotisků a vyšla také jako audiokniha. V roce 2016 založila Nadační fond Veroniky Kašákové, který podporuje děti v dětských domovech tak, aby mohly žít plnohodnotný život a byly připraveny na překážky v běžném životě po opuštění dětského domova. V roce 2018 byla oceněna v kategorii sociální a zdravotní oblast včetně záchrany lidského života v anketě Ceny hejtmana roku Ústeckého kraje a dostala se do časopisu Forbes do sekce Mimořádné ženy a 30 pod 30. Znát ji můžete také jako tvář kosmetické značky Oriflame.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM