EN

Dveře ke snu

Daniela Krolupperová


Příběh o tom, že sny staví cesty i tam, kudy žádné nevedou
Malý chlapec žije se svým dědečkem a psem v kraji pod vysokými skalami, kde se nedaří květinám ani stromům. Radosti zažívá jen pomálu. Chlapec ale tuší, že jsou na světě místa, kde se mu nebudou ostatní posmívat. Místa, kde rostou květiny samy od sebe a kde se mu bude dařit. Ale jak se tam dostat? Přece dveřmi! A tak začne vyřezávat dveře do uschlého kmene starého stromu. Jsou sice krásné, ale nebude možné je otevřít, natož jimi někam vstoupit. Nebo že by přece?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Ivona Knechtlová
Jazyk čeština
Počet stran 40
EAN 9788020461360
Datum vydání 16.03.2023
Věk od 4
Formát 240x214 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,369
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Nádherný poetický příběh oblíbené spisovatelky Daniely Krolupperové s úchvatnými ilustracemi Ivony Knecthlové si zamiluje každý, malý i velký čtenář.

Malý chlapec žije se svým dědečkem a psem v kraji pod vysokými skalami, kde se nedaří květinám ani stromům. Radosti zažívá jen pomálu. Chlapec tuší, vlastně ví, že jsou na světě veselejší místa. Místa, kde rostou barevné květiny a šplouchá moře. Kde se mu bude dařit. Ale jak se tam dostat? Přece dveřmi! Chlapec je zručný, umí si poradit. Začne proto vyřezávat dveře do uschlého kmene starého stromu. Dveře jsou krásné, ale vyřezané ve stromě. Nebude možné je otevřít, natož jimi někam vstoupit.

Nebo že by přece?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Hana Kristínová
Nádherná knížka s krásným příběhem, který má obrovský přesah. Kniha je primárně určena pro děti, ale já ji rozhodně doporučuji i "dětem dospělým", protože vás může ledacos naučit. Třeba to, že když si něco vroucně přejete, tak to může dopadnout, i když je cesta trnitá a ostatní vás odrazují, smějí se, nevěří, protože víra, síla a odvaha vás může dovést k vysvěnému cíli. Je to knížka na pár minut, ale v hlavě mi zůstane dlouho a rozhodně ji nebudu posouvat dál, protože takové knihy je třeba si ve své knihovně hýčkat. Doporučuji malým i velkým!
Lucie Mazuchová
Dveře ke snu - Daniela Krolupperová Po delší době se podíváme na jednu knihu, která je určena dětem. Nicméně já bych ji doporučila dát přečíst i dospělým. Seznámíme se s jedním osamělým chlapečkem, který žije pouze se svým dědou. Jeho nejlepším přítelem je pes. Tam, kde žijí, se nedaří rostlinám ani stromům. Chlapec sní o zemi, kde naopak je živo. Jak se tam dostane? Začne vyřezávat dveře do jednoho uschlého kmene stromu. Krásnější dveře ještě nikdo neviděl. Je možné otevřít a někam vstoupit? Příběh je kraťoučký, přímý a bez delších popisů. Ty tedy ostatně nejsou ani potřeba díky nádherným ilustracím Ivony Knechtlové. Osobně mám pocit, že autorce s ilustrátorkou bylo souzeno vytvořit knihu, protože vzájemně dodávají knize tu správnou atmosféru a soulad. Jako by byly pro sebe stvořené. Na pouhých 40 stránkách dostaneme krásný lidský příběh s ponaučením. Je to příběh pro malé i velké. Příběh, který dodává naději a motivaci k plnění si svých snů. Já osobně knihu četla v době, kdy jsem potřebovala oddechovější literaturu (oproti tomu, co běžně čtu) a přesně splnila má očekávání. Je to takové pohlazení po duši. Na konci mi málem ukápla slza štěstí. Tuhle knihu doporučuji pořídit do všech dětských knihovniček, protože za mne je to kniha, která by tam neměla chybět. Nemám ji co vytknout. Hodnotím 5/5⭐️

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Daniela Krolupperová

Daniela Krolupperová

Daniela Krolupperová píše knihy nejrůznějších žánrů pro děti všech věkových kategorií a mnohé z jejích titulů získaly ocenění. Od ukončení studia pracuje ve svobodném povolání jako překladatelka a tlumočnice ze severských jazyků. Její první knihy směřovaly k populárně-naučné literatuře (Proč mluvíme česky, Viropis), ale beletristické příběhy na sebe nenechaly dlouho čekat. Pro menší děti jsou to např. Sedmilhář Josífek, Policejní křeček, Kouzelná aktovka, trilogie o Bubáčkovi či Atlas strašidel. Pro starší čtenáře Společenstvo klíčníků, Zločin na Starém Městě pražském a další.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM