EN

Česko-čínské objímání

Jakub Zelenka


Od obhajoby lidských práv k vidině velkého byznysu. Jak Česko hledalo svůj vztah k Číně
Česko bylo v posledních třiceti letech v pohledu na Čínu rozdělené na dva tábory. První vidí tuto zemi zjednodušeně jako totalitní mocnost, druhý jako ohromnou příležitost pro český byznys. Čína však představuje mnohem víc než to; je klíčovým politickým hráčem, se kterým je třeba počítat. Česko-čínské objímání mapuje, jak se česká zahraniční politika vůči Pekingu utvářela, a přináší svědectví státníků, kteří ve své době sehráli rozhodující roli.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788090792265
Datum vydání 02.09.2021
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství N media
Edice Edice N
Hmotnost 0,402
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Česko bylo v posledních třiceti letech v pohledu na Čínu a naše vztahy k ní rozdělené na dva tábory. Ten první vidí tuto zemi zjednodušeně jako totalitní mocnost, která potlačuje práva svých obyvatel, ten druhý jako ekonomického obra, který nabízí ohromnou příležitost pro český byznys. Čína však není pouze totalitní říše zla, či naopak jen továrna na peníze. Je to země, v níž žije asi pětina všech obyvatel světa, má hlubokou historii a kulturní svébytnosti a je klíčovým politickým hráčem, se kterým je třeba počítat.

Česko-čínské objímání reportéra Jakuba Zelenky mapuje, jak se česká zahraniční politika vůči Pekingu utvářela, a přináší svědectví státníků či úředníků, kteří ve své době sehráli rozhodující roli, například Jiřího Paroubka, Petra Nečase, Martina Bursíka nebo Jana Fischera. Mnozí z nich o tomto tématu promlouvají vůbec poprvé. Kombinací analýz a rozhovorů s klíčovými aktéry kniha vykresluje komplexní obrázek česko-čínských vztahů za uplynulé tři dekády.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM