EN

Tibbles

Michal Šanda


Kocourek Tibbles objevil vzácný druh dosud nepopsaného nelétavého ptáka – pokřovníka ostrovního – a zároveň se stal příčinou jeho vyhubení.
Tento zvláštní komiks vypráví skutečný příběh z roku 1894. Odehrál se na malém ostrůvku poblíž Nového Zélandu. Jeho tragikomickým hrdinou je kocourek Tibbles, patřící strážci tamního majáku. Tibbles objeví vzácný druh dosud nepopsaného nelétavého ptáka, pokřovníka ostrovního, a zároveň se stane příčinou jeho vyhubení. Nechtěně tak přispěl k celosvětovému uvědomění si nebezpečí plynoucího ze zdomácnění nepůvodních živočišných druhů na jiných kontinentech.
Získaná ocenění:
Komiksové ceny Muriel, 2022, Nejlepší komiks pro děti
Bologna Ragazzi Awards, 2022, nominace

Detailní informace

Žánr komiks
Jazyk čeština
Počet stran 24
EAN 9788075581655
Datum vydání 06.12.2021
Věk od 6
Formát 200x200 mm
Nakladatelství Meander
Edice Pro Emu
Hmotnost 0,245
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Tento zvláštní komiks vypráví skutečný příběh z roku 1894. Odehrál se na malém ostrůvku poblíž Nového Zélandu. Jeho tragikomickým hrdinou je kocourek Tibbles, patřící strážci tamního majáku. Tibbles objeví vzácný druh dosud nepopsaného nelétavého ptáka – pokřovníka ostrovního – a zároveň se stane příčinou jeho vyhubení. Nechtěně tak přispěl k celosvětovému uvědomění si nebezpečí plynoucího ze zdomácnění nepůvodních živočišných druhů na jiných kontinentech. Na námět básníka Michala Šandy namaloval David Dolenský.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM