EN

Zahrady od Dany

Naplánujte si zahradu krok za krokem

Dana Makrlíková


Nejlepší praktické tipy od známé zahradní architektky pro vytvoření i přestavbu zahrad
Moderátorka televizních pořadů pro zahrádkáře Dana Makrlíková ví o zahradní architektuře první i poslední! Díky svým mnohaletým zkušenostem vám nyní představí hlavní principy při budování zahrad. Co vzít v potaz s ohledem na jejich velikost, orientaci a tvar? Jaké rostliny a stavební prvky použít? V souboru srozumitelných návodů, které doplňují profesionální fotografie, osazovací plány a grafické vizualizace, najdete jasnou vizi právě pro vás!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Dana Makrlíková
Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788026440581
Datum vydání 20.01.2022
Věk od 14
Formát 242x222 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,856
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Chcete si naplánovat vlastní zahradu a nevíte, jak začít?

Tato kniha vás provede vším, na co byste při navrhování zahrady měli myslet – od zjištění, jaké podmínky nabízí váš pozemek, přes výběr zahradních prvků (pergola, terasa, bazén atd.) až po pečlivé zvážení toho, jaké rostliny a kam je vhodné vysadit. A to všechno názorně a na příkladech konkrétních realizovaných zahrad. Pomohou vám detailní osazovací plánky nebo třeba náčrtky s postupem prací. Texty jsou výsledkem mnohaletých zkušeností autorky – za 15 let vytvořila stovky projektů zahrad, které většinou také přímo realizovala.

Dana Makrlíková vystudovala Českou zemědělskou univerzitu v Praze a Technickou univerzitu v Liberci. Po odchodu z médií, kde působila jako moderátorka a editorka zpráv, našla uplatnění coby zahradní architektka – vrátila se tak k oblasti, kterou vystudovala. Ostatně ani na televizní obrazovce neztratila s tématem kontakt: Pro Přemka Podlahu točila reportáže a psala scénáře, moderovala i samotný pořad Receptář prima nápadů. V České televizi se podílela na vzniku pořadu Polopatě, v němž má pravidelnou rubriku o zahradách.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Dana Makrlíková

Dana Makrlíková

Dana Makrlíková (*1975) se narodila v Jablonci nad Nisou. Vystudovala Technickou univerzitu v Liberci a Českou zemědělskou univerzitu v Praze. V médiích se pohybuje od roku 1993. Působila na Nově, v České televizi a na Primě, kde moderovala Zpravodajský deník. Proslavila se spoluprací s Přemkem Podlahou, s nímž tvořila náměty, scénáře a reportáže do pořadu Receptář prima nápadů. Pro Českou televizi v současnosti vytváří pořad Polopatě, v němž má pravidelnou rubriku věnovanou zahradám. V roce 2021 realizovala pořad Mistři zahrad na TV Seznam. Od roku 2008 vlastní firmu Zahrady od Dany, která se specializuje na návrhy a realizace zahrad.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM