EN

Diktáty a doplňovačky, 2. třída

s příběhem

Eva Mrázková


S našimi veselými diktáty bude děti učení bavit!
Diktáty a doplňovačky jsme připravili pro procvičování pravopisných jevů doma i ve škole. Snažíme se látku dětem předkládat zábavnou formou, proto jsme procvičované jevy zakomponovali do pohádkového příběhu. K utvrzení každého jevu pak předkládáme řadu slovních spojení a vět. Texty lze použít dvojím způsobem, který zvolíte podle zralosti dítěte nebo obtížnosti probíraného jevu. Buď dítě v první části knihy doplňuje chybějící písmena, nebo mu můžete text podle klíče v závěru nadiktovat.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 112
EAN 9788026619468
Datum vydání 28.03.2024
Věk od 10
Formát 195x255 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,282
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Diktáty a doplňovačky s příběhem pro 2. třídu jsme připravili pro procvičování pravopisných jevů doma i ve škole. Snažíme se látku dětem předkládat zábavnou formou, proto jsme procvičované jevy zakomponovali do pohádkového příběhu.

K utvrzení každého jevu pak předkládáme řadu slovních spojení a vět.

Cvičebnice se zaměřuje na tyto pravopisné jevy:

• ú na začátku slova, ů uvnitř a na konci slova;

• psaní y (ý) po tvrdých souhláskách h, ch, k, r, d, t, n;

• psaní i (í) po měkkých souhláskách ž, š, č, ř, c, j, ď, ť, ň;

• slabiky dě, tě, ně;

• slabiky bě, pě, vě, mě;

• párové souhlásky na konci slov: b–p, d–t, ď–ť, h–ch, v–f, z–s, ž–š.

Texty lze použít dvojím způsobem, který zvolíte podle zralosti dítěte nebo obtížnosti probíraného jevu. Buď dítě v první části knihy doplňuje chybějící písmena, nebo mu můžete text podle klíče v závěru nadiktovat.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eva Mrázková

Eva Mrázková

Odmalička si ráda hraje s písmenky, poznává nové lidi a místa. Vystudovala ekonomii a žurnalistiku. Věnovala se oběma profesím, ale nakonec zvítězila láska ke knížkám, které rediguje v nakladatelství Edika. Žije s rodinou v malém městečku nedaleko Brna, velkou inspirací jsou pro ni dcery. Píše knížky pro děti, zaměřuje se především na procvičování českého pravopisu a jazykových schopností. Snaží se předat dětem znalosti zábavnou a nenásilnou formou. K úspěšným titulům patří Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině, série Veselé diktáty a doplňovačky, edice Deskové hry na procvičení cizích jazyků nebo dvojjazyčná řada Klasické české pohádky + audio CD v šesti jazykových mutacích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM