EN

Konec axiomu

Lindsay Ellis


Pravda je lidské právo.
Konec Axiomu je napínavý sci-fi thriller. Hlavní hrdinkou je jednadvacetiletá Cora Sabino, která se ocitá v nebezpečí poté, co její otec, slavný whistleblower, odhalí, že vláda před lidmi tají existenci mimozemšťanů na Zemi. Po záhadném pádu meteoritu, unesou Cořinu rodinu vládní agenti. Ona uteče, ale zkříží přitom cesty mimozemšťanovi, který ji implantuje dorozumívací zařízení. Cora a mimozemšťan pak uzavřou spojenectví, aby si vzájemně vypomohli v zoufalé situaci.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr sci-fi
Jazyk čeština
Původní název Axiom's end
Původní jazyk angličtina
Překladatel Radka Knotková
Počet stran 392
EAN 9788026449003
Datum vydání 05.10.2023
Věk od 15
Formát 160x230 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,678
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

V alternativní verzi Spojených států z roku 2007 slavný whistleblower Nils Ortega tvrdí, že Bushova administrativa tají před občany důležité informace, včetně toho, že na Zemi přistáli mimozemšťané. Kvůli své činnosti musí Nils uprchnout ze země a opustit rodinu. Nilsova dcera Cora Sabino zanechala vysoké školy a teď žije s matkou a dvěma mladšími sourozenci v Jižní Kalifornii. Tam žije i její teta z otcovy strany Luciana, bývalá federální agentka. Cořina rodina se ocitá pod neustálým dohledem agentů americké vlády, především Sola Kaplana, vysoce postaveného úředníka CIA.

Po dopadu meteoritu nedaleko místa, kde Sabinovi žijí, unesou Cořinu rodinu vládní agenti, zatímco Cora prchá před obludným mimozemským tvorem, který se v noci vloupal do jejich domu. Mimozemšťan nakonec Coru chytí, implantuje jí sledovací a komunikační zařízení a použije ji jako lidskou loutku, aby z neznámých důvodů infiltroval Googleplex. Jeho snahy o infiltraci však zmaří záhadný puls energie, který mimozemšťana ovládajícího Coru zneškodní. Následně se ukáže, že mimozemšťan přišel na Zemi, aby zjistil, jak zemřel jiný příslušník jeho druhu, jehož vláda držela v zajetí. Cora a mimozemšťan uzavřou obezřetné spojenectví, protože Cora se chce znovu setkat s unesenými členy své rodiny, zatímco mimozemšťan potřebuje lidského tlumočníka. Jejich mimozemské pouto však může rozpoutat sílu zlověstnější, než si kdy dokázala představit.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM