EN

Dračí královna

William Andrews


Výjimečný příběh osiřelé dívky, která se stala nejmocnější korejskou královnou
Napětí na Korejském poloostrově roste a americký diplomat Nate Simon míří do Soulu, aby zhodnotil politickou situaci. Musí také zjistit, proč někdo prezidentovi poslal starobylý hřeben s dvouhlavým drakem. Nate sice zná korejský jazyk a kulturu, ale o pohnuté historii země ví jen málo. To změní setkání s asistentkou Annou Carlsonovou, která mu představí osudy poslední korejské královny Min. Strhující příběh z druhé půlky 19. století vypráví o statečné ženě, která zůstává legendou ještě dlouho po své smrti.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Dragon Queen
Původní jazyk angličtina
Překladatel Veronika Volhejnová
Počet stran 376
EAN 9788020461452
Datum vydání 04.05.2023
Věk od 15
Formát 145x225 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,718
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Napětí na Korejském poloostrově roste a americký diplomat Nate Simon je vyslán do Soulu, aby zhodnotil politickou situaci a poradil prezidentovi. Musí také zjistit, proč někdo prezidentovi poslal starobylý hřeben s dvouhlavým drakem. Krásná a tajemná asistentka velvyslanectví Anna Carlsonová, kterou čtenáři jako mladou studentku poznali v prvním dílu Dcery dvouhlavého draka, mu vypráví neobyčejný příběh legendární korejské královny Min.

Soul, rok 1866. Čajong je sirotek, ale díky své kráse si ji vybere za nevěstu mladičký korejský král. Vysoce inteligentní, ale plachá dívka stojí před důležitou volbou: může být kamennou královnou – tichou a poddajnou –, nebo se může stát dračí královnou a postavit se cizím říším i vnitřním nepřátelům, kteří se snaží ovládnout Koreu v době vrcholícího imperialismu. Za svou volbu zaplatí vysokou cenu, ale legenda o jejím životě přežívá v její rodné zemi dodnes.

Čím více toho Nate objevuje, tím více si uvědomuje, že příběh královny Min je aktuální i dnes. Nyní je na něm, aby si vybral: buď pojede dál v zajetých kolejích... nebo změní svět.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Veronika Vočadlová
Obálka: 5* Hlavní postava: 5* Děj: 3,5* @albatrosmedia #spoluprace Kniha vypráví o Nateovi, který je vyslán jako zástupce Spojených států do Koree, kde má zmapovat aktuální politickou situaci. Nate se seznámí s krásnou Annou, která je původem z Koree, ale vyrůstala v Americe. Právě Anna skrývá tajemství, které souvisí s královnou Min. Královna Min byla významnou osobností v korejských dějinách. Jde o reálnou postavu, jejíž život autor knihy nastudoval, přečetl dostupné materiály vztahující se k této dámě a následně je použil v příběhu, který Anna vypráví Nateovi. Vyprávění je skvěle uchopeno, máte pocit, jako byste s královnou Min vyrůstali a vše prožívali s ní. Její strach, bolest i zármutek. Příběh silné dívky, která se změní v ženu, jíž patří Korea. Popis okolí a prostředí jak z pohledu fyzična, tak duševna vás pohltí a i když jste na Korejském poloostrově nikdy nebyli, budete se na něm cítit jako doma. Je mi líto, že se autor nepověnoval také životu velvyslance a jeho vztahu se ženou. Kniha obsahuje náznaky nějakého manželského problému, který není dál rozvinut a za mě je to škoda. Zajímavý by byl také pohled na Annu a její život, který by mohl být námětem pro samostatnou knihu. S autorem jsem měla tu čest poprvé a mohu říct, že jeho popis je brilantní a já si určitě budu chtít přečíst jeho předchozí knihu Dcery dvouhlavého draka. Jako obálkofil musím ještě vyzdvihnout skvělé sladění obou obálek, které k sobě krásně pasují a v knihovně se budou vyjímat. Celkové hodnocení: 4* z 5* Děkuji @albatrosmedia, že mě takovými spoluprácemi obohacujete o další znalosti.
Naděžda Bajtek Zasadilová
Od autorky bestsellerů Dcer draka přichází příběh jedné z nejneobvyklejších královen v historii. Hned v úvodu bych na sebe chtěla prozradit, že jsem první díl nečetla. Ale zase na druhou stranu pro další takové barbary jako jsem já, je to přínos vědět, že: Dračí královna se může číst i bez čtení předchozího dílu, vůbec to ničemu nevadí. :-) Všichni, kdo četli tak jak se má, psali, že je to o to větší zážitek, když se čte postupně. Ale já po dočtení Dračí královny vůbec nechápu, jak by první kniha mohla být ještě lepší. :-) Od první stránky jsem byla vtažena do příběhu, postupem čtení mě linka z minulosti tak pohltila, že jsem pak byla překvapená, že se nacházím v přítomnosti. To byl neskutečný zážitek. Opravdu silný příběh, ještě teď když na knihu myslím mám husí kůži a nevím, jak ji vychválit víc. Byla vážně skvělá. Autor krásně zvládl vystihnout atmosféru Korey, tohle bylo něco fenomenálního. Chci číst víc takových dobrých knih. Já jsem jeden z těch šťastlivců, na které ještě dva další díly čekají. Jeden u nás už vyšel a na 3. díl si budeme muset počkat, ale věřím, že i u nás se bude těšit velkému ohlasu. Děkuji za tento skvělý zážitek.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
William Andrews

William Andrews

Svou první knihu, thriller The Essential Truth (Zásadní pravda), psal William Andrews po večerech a o víkendech patnáct let. V roce 2008 pak zvítězila ve spisovatelské soutěži Mayhaven Contest. Za svůj druhý thriller The Dirty Truth (Špinavá pravda), získal v roce 2014 Cenu nezávislých nakladatelů (IPPY). Dcery dvouhlavého draka, historická fikce, k níž Andrewse inspirovala jeho v Koreji narozená dcera, je autorovým třetím titulem. Román se stal bestsellerem, který vyvolal velký ohlas i v japonsko-americké komunitě. William Andrews přes třicet let pracoval jako copywriter a marketingový manažer pro několik velkých společností a později vedl vlastní reklamní agenturu. Dnes je spisovatelem na plný úvazek a žije v Minneapolis se svou manželkou.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM