EN

Goethe &

7 převyprávěných her v historických souvislostech

Renáta Fučíková


Čtvrtý svazek ediční řady Největší dramatici
Kniha nabízí (nejen) mladým návštěvníkům divadla pohled na historické pozadí a dobu vzniku významných německých dramat napsaných zhruba mezi lety 1750 a 1848. Jádrem knihy je komiksové zpracování sedmi německy psaných divadelních her: Emilia Galotti a Götz z Berlichingenu od G. E. Lessinga, Faust J. W. Goetha, Loupežníci a Úklady a láska F. Schillera, Princ Homburský H. von Kleist a Vojcek G. Büchnera. Každému z nich předchází vstup věnovaný soudobým událostem a reáliím.

Detailní informace

Ilustrátor Renáta Fučíková
Jazyk čeština
Počet stran 168
EAN 9788026730514
Datum vydání 04.11.2024
Věk od 12
Formát 160x300 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Stejně jako předchozí tři knihy řady „Největší dramatici“ (Shakespeare, Moliere &, Čechov &), i čtvrtý svazek Goethe & z pera zkušené autorky a ilustrátorky Renáty Fučíkové chce nabídnout (nejen) mladým návštěvníkům divadla komplexnější pohled na historické pozadí a dobu vzniku významných německých dramat napsaných zhruba mezi lety 1750 a 1848.

Jádrem knihy je převyprávění sedmi německy psaných dramat: Emilia Galotti a Götz z Berlichingenu od Gottholda Ephraima Lessinga, Faust Johanna Wolfganga Goetha, Loupežníci a Úklady a láska Friedricha Schillera, Princ Homburský Heinricha von Kleist a Vojcek Georga Büchnera. Každému z dramat, která jsou zpracována formou komiksu či populárního převyprávění, předchází historický vstup věnovaný soudobým reáliím, který pomáhá divadelní text zasadit do historických souvislostí.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Renáta Fučíková

Renáta Fučíková

Renáta Fučíková patří mezi nejvýraznější současné české tvůrce autorských knih pro děti. Studovala na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, v ateliéru ilustrace a užité grafiky v letech 1982–1988. Zabývá se ilustrováním knih pro děti, učebnic, časopisů. Spolupracuje s Českou poštou, dosud vytvořila šest poštovních známek. Za svou práci získala řadu ocenění, včetně mezinárodních. Pravidelně získává ocenění v soutěži Zlatá stuha.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM