EN

Srdcem mojí babičky

Barbora Linke


Volné pokračování historického románu Jménem mojí sestry
Ztráta baletní kariéry a přerušení kontaktů s rodinou u Ester vyústí v celkový nezájem o vlastní zdraví i dění v protektorátě. K soukromým tragédiím se brzo přidává i hrozba totálního nasazení. Ester by udělala cokoli, aby se mu vyhnula – dokonce by si vzala i úplně cizího muže. Co na to mladý partyzán Tonda? A jaké tajemství skrývají deníky Židovky Julie, které Ester dostane do opatrování? Pod tlakem okolností je mladá žena nucena hrát vabank o svou existenci, lásku a štěstí.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 272
EAN 9788026723905
Datum vydání 03.11.2022
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,426
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Něčí zpověď může pro jiného znamenat prozření. Po ztrátě baletní kariéry a odcizení se s rodinou Ester trpí nedostatkem sebedůvěry. Své problémy řeší hladověním a celkovým nezájmem o dění v protektorátě. K osobním tragédiím se brzo přidává i hrozba totálního nasazení. Ester by přitom udělala cokoliv, aby se údělu totálnice vyhnula – dokonce by i přijala nabídku k sňatku od úplně cizího muže. Ale co na to mladý partyzán Tonda? A jaké tajemství se ukrývá v denících Židovky Julie, které Ester dostane do opatrování? Pod tlakem okolností je mladá žena nucena hrát vabank o svou existenci, lásku a štěstí.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Kateřina Brynychová
• Volné pokračování knížky - Jménem mojí sestry. Ať už šlo o jakékoli, obvykle jsem si s ním dávala dost na čas. Pokud se mrknete na příspěvek o knize Toma Feltona, zjistíte, jak dlouho už v knihovně čeká na přečtení 7. díl Harryho Pottera. A to nemluvím o Jiskře v popelu nebo třeba Divotvůrci. No nic, másla mám na hlavě až dost, pojďme se mrknout na další přečtenou knížku – Srdcem mojí babičky. • Ester, o které by se dalo říct, že miluje tanec víc než cokoli jiného, ztrácí díky nešťastné události svou baletní kariéru. Rodina s ní přerušila styky a ona má pocit, že není nic, co by jí v životě dělalo radost. Navíc jí hrozí totální nasazení, kterému se chce stůj, co stůj vyhnout. Jediným možným východiskem se stává sňatek s úplně cizím mužem. A tak se Ester musí konečně rozhodnout, za jaké hodnoty chce ve svém životě bojovat. • Tentokrát musím přiznat, že se mi do příběhu nepodařilo proniknout hned. Nejspíš to bylo tím, že ho tentokrát vyprávěla Ester, která zkrátka neměla šmrnc své sestry Soni. Na druhou stranu bylo fajn ji víc poznat, seznámit se s jejím osudem a pochopit ji jako osobnost. • Skvělý čtení, který můžu jen a jen doporučit. Víc slov netřeba.
Alena Buchancová
V druhém dílu Srdcem mojí babičky je hrdinkou Ester. Jak víme již z prvního dílu, Soňa a Ester jsou dvojčata, ale zjišťujeme, jak je každá úplně jiná. Autorka popisuje první lásku Ester a její nový život na venkově u babičky za protektorátu. Nenásilnou formou se dozvídáme historická fakta z druhé světové války a s jakými hrůzami se občané museli potýkat. Kniha se čte jedním dechem a zavede nás i do Drážďan, kde Ester při totálním nasazení zažívá vyloženě peklo.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Barbora Linke

Barbora Linke

Narodila se v Přerově a vystudovala Dopravní fakultu Jana Pernera v Pardubicích. Od roku 2010 žije v Drážďanech. S manželem vede spediční firmu a svůj volný čas věnuje umělecké činnosti a provádění českých návštěvníků v drážďanských muzeích. Kromě toho ráda a hodně cestuje, pije dobrou kávu a už dvacet let píše do šuplíku.
Zobrazit profil autora

Recenze

ctemeceskeautory.cz - Srdcem mojí babičky

...Dílo se bude určitě líbit všem milovníkům historických románů, kteří úplně nebazírují na dobových podrobnostech, ale jsou zaměřeni spíše na vývoj klíčových postav.“...
NAPIŠTE NÁM