EN

Hravá matematika a logika pro chytré hlavy

Václav Fořtík


Inspirativní publikace plná výzev pro všechny děti, které přemýšlení nebolí, ale baví!
Rozvíjejte přirozené nadání svých dětí! Ocení ji především ti, kteří hledají mezi informacemi souvislosti, logiku a smysl. Obsahuje pestrá zadání – zebry, algebrogramy, slovní úlohy, číselné řady, logiku děje, šifry, logické dvojice, prostorovou i plošnou představivost. Provázet bude panáček Matlog, který pomůže nápovědou tam, kde si děti nebudou vědět rady. Úlohy se dají se využít jako zpestření školní výuky nebo k domácímu procvičování.

Detailní informace

Ilustrátor Antonín Šplíchal
Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 9788025368725
Datum vydání 15.08.2024
Věk od 8
Formát 163x235 mm
Nakladatelství Fragment
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Rozvíjejte přirozené nadání svých dětí s naší zábavnou publikací plnou výzev! Úlohy jsou zaměřené jak na matematicko-logickou stránku intelektu, tak na jeho verbální složku, důvtip, postřeh či plošnou a prostorovou představivost. Ocení je především ti, kteří hledají mezi informacemi souvislosti, logiku a smysl. Najdete zde pestrou nabídku zadání – zebry, algebrogramy, slovní úlohy, číselné řady, logiku děje, šifry nebo logické dvojice. Spletitým bludištěm úkolů děti provede panáček Matlog, který pomůže nápovědou tam, kde si nebudou vědět rady.

Úlohy mohou sloužit jako doplňkový materiál pro přípravu na víceletá gymnázia, zpestření výuky matematiky, češtiny a prvouky na 1. stupni ZŠ nebo k domácímu procvičování.

Václav Fořtík – předseda správní rady Centra nadání (www.centrumnadani.cz), je autorem více než dvaceti knih hádanek, kvízů, hlavolamů a intelektových testů. Profesně se zabývá péčí o intelektově nadané děti a mládež, konzultuje s rodiči vzdělávací otázky, pořádá letní programy pro mládež. Připravuje předškoláky na elitní a intelektově náročné ZŠ a žáky na gymnázia a SŠ. Více než deset let vytváří obohacující materiály pro výuku dětí v mateřských a základních školách, pod jeho vedením vznikl také klub Malý logik pro předškolní a mladší školní děti. Na mnoha školách v ČR fungují kroužky zábavné logiky s jeho podkladovými materiály.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM