EN

Excel pro seniory

Vytváříme tabulky a grafy na počítači

Martin Domes


Nahraďte sešit, pravítko a kalkulačku počítačem!
Chtěli byste se naučit vytvářet tabulky v programu Excel, ale složité příručky vás odrazují? Tato kniha vám ukáže, že práce s tabulkami a grafy je na počítači snadnější než ručně. Pomocí jednoduchých a názorných postupů se naučíte vytvářet vytvoříte vlastní seznam kontaktů nebo třeba rozpočet domácnosti včetně přehledného grafu. Autor používá běžný neodborný jazyk, upozorňuje na možná úskalí a opakuje klíčové poznatky.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 184
EAN 9788025120231
Datum vydání 17.06.2008
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Pro seniory
Hmotnost 0,32
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Rádi byste si vlastní tabulky pro nejrůznější praktické účely vytvářeli na počítači, ale program Excel vám připadá na první pohled složitý a nepřístupný? Chcete se naučit, jak snadno vytvořit seznam svých kontaktů, názorný graf či domácí rozpočet?

Během čtení zjistíte, že vytváření a úprava tabulek a grafů v Excelu je snazší než pomocí pera, pravítka a kalkulačky. Navíc se naučíte používat užitečné vymoženosti, které moderní technika při počítání přináší, jako je automatické řazení údajů, přepočítávání výsledků a úprava grafů. Srozumitelný výklad je přizpůsoben potřebám seniorů, nevynechává žádný důležitý krok, vyhýbá se zdlouhavým pasážím i náhlým skokům, látku odměřuje v přiměřených dávkách, aby se čtenář neztratil v záplavě novinek. Díky popisu řešení problémů vás nezaskočí žádná ze situací, do kterých se začátečníci často dostávají. S touto knihou zvládnete mimo jiné:

- Orientovat se v prostředí programu Excel

- Zapisovat a měnit nejrůznější údaje v buňkách tabulky

- Vytvářet, ukládat a otevírat seznamy

- Upravovat vzhled písma, pozadí i celých řádků a sloupců

- Slučovat, přesunovat, kopírovat a měnit velikost buněk

- Filtrovat záznamy v tabulce a seřazovat je podle abecedy

- Vkládat do tabulek jednoduché výpočty

- Vytvářet a upravovat elegantní grafy

- Správně nastavit tabulku pro tisk

Výklad je založen na praktických cvičeních s postupy krok za krokem a doplňuje jej více než 200 dostatečně velkých obrázků.

O autorovi:

Martin Domes

je autorem několika knih z oblasti Internetu a kancelářských programů, například publikace Word pro seniory. Jako redaktor a šéfredaktor počítačové literatury nakladatelství Computer Press stojí za vznikem více než stovky počítačových knih. Tipy a triky pro běžnou práci s počítačem publikuje též na webových stránkách Jak na počítač (www.jnp.cz). Jeho web najdete na adrese www.MDwebdesign.cz.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM