EN

Zakládáme a provozujeme živnost

Podnikání podle Živnostenského zákona + CD

Silvie Štěpánová


Základní manuál k Živnostenskému zákonu
Kniha představuje základní komplet pro živnostníka i pro toho, kdo si chce živnost teprve založit. Obsahuje na CD platnou verzi živnostenského zákona s komentáři a objasněními jeho nejdůležitějších pasáží, vzory podstatných dokumentů a písemností s doporučeními k použití a judikaturu – existující rozhodnutí soudů v častých případech živnostenských sporů. Aktualizované vydání!

Detailní informace

Žánr právo
Jazyk čeština
Počet stran 224
EAN 9788025117354
Datum vydání 20.11.2007
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,43
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Každý podnikatel, ať již fyzická osoba, nebo obchodní společnost, chce-li vykonávat ziskovou činnost, tedy podnikat, musí mít nějaké živnostenské oprávnění. A právě úpravou živnostenského oprávnění, jeho definicí, vznikem, změnou a zánikem se zabývá tato kniha.

Nejedná se však o pouhý komentář k jednotlivým ustanovením, ale také o praktický návod, jak se chovat v určitých situacích, včetně problematiky živnostenského rejstříku, živnostenských úřadů a nově také centrálních registračních míst a jednotného registračního formuláře.

Problematika živnostenského podnikání je upravena zdánlivě jednoduše, ale i v tomto zákoně a dalších zákonech souvisejících je mnoho teoretických otázek, ale hlavně praktických problémů, které se vám tato publikace pokusí co možná nejsrozumitelněji osvětlit.

Na CD navíc naleznete:

- vybranou související legislativu

- vzory smluv a ostatních písemností připravených k tisku

O autorce:

Mgr. Silvie Štěpánová ukončila Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně v roce 2004. Od té doby vykonává právní praxi se zaměřením především na občanské a obchodní právo.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM