EN

Doručovací služba čarodějky Kiki

Eiko Kadono


Literární předloha milovaného animovaného filmu od studia Ghibli. Ilustroval Nikkarin.
Kiki je právě třináct let a jako každá mladá čarodějka musí vyrazit do světa na zkušenou. Se svým mluvícím kocourem Džidžim se usadí v přímořském městečku Koriko. Využije toho, že dokáže létat na koštěti, a založí si expresní doručovací službu. Jenže na své cestě k samostatnosti to nemá vždycky lehké – vždyť místní lidé ještě nikdy opravdovou čarodějku neviděli. Získat si jejich srdce a najít si své místo v životě bude i pro ráznou a odhodlanou Kiki výzva.

Detailní informace

Ilustrátor Nikkarin
Jazyk čeština
Původní název Madžo no takkjúbin
Původní jazyk Japonština
Překladatel Anna Křivánková
Počet stran 176
EAN 9788000072975
Datum vydání 11.03.2024
Věk od 8
Formát 145x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,359
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kiki je právě třináct let a jako každá mladá čarodějka musí vyrazit do světa na zkušenou. Se svým mluvícím kocourem Džidžim se usadí v přímořském městečku Koriko a doufá, že právě tam její čarodějné umění budou lidé potřebovat. Využije toho, že dokáže létat na koštěti, a založí si expresní doručovací službu. Jenže na své cestě k samostatnosti to nemá vždycky lehké – vždyť místní lidé ještě nikdy opravdovou čarodějku neviděli. Získat si jejich srdce a najít si své místo v životě bude i pro ráznou a odhodlanou Kiki výzva.

Čarodějku Kiki znají české děti díky okouzlující filmové adaptaci Hajaa Mijazakiho. Nyní se konečně mohou ponořit i do jedinečného literárního díla, které mistra japonské animace inspirovalo.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eiko Kadono

Eiko Kadono

Japonská spisovatelka a překladatelka Eiko Kadono (nar. 1935) je autorkou mnoha desítek dětských knih. Narodila se v Tokiu, jako dítě byla během druhé světové války evakuována do severního Japonska. Vystudovala anglickou literaturu a po ukončení studia emigrovala do Brazílie, kde strávila dva roky. Většinu děl Eiko Kadono představují knihy pro děti, přičemž Doručovací služba čarodějky Kiki je jejím nejslavnějším dílem. Na jeho motivy natočil japonský režisér Hajao Mijazaki stejnojmenný animovaný film. Obrovská popularita knižní i animované verze dala postupně vzniknout šesti dalším knihám o malé čarodějce. V roce 2018 obdržela Eiko Kadono Cenu Hanse Christiana Andersena. Její odvážné a samostatné dívčí hrdinky inspirují malé čtenářky a čtenáře po celém světě.
Zobrazit profil autora

Recenze

Literarnisvet.cz - Doručovací služba čarodějky Kiki

„V knize nechybí mnoho humorných okamžiků, které vám vykouzlí úsměv na rtech. Čarodějku Kiki si zkrátka musíte oblíbit, jinak to snad ani nejde.“
NAPIŠTE NÁM