EN

Nová kniha Kateřiny Blažkové pro mládež je vyprávěním o přátelství, rodinných vztazích a lásce, ale i napínavým a strhujícím fantasy, a zabývá se také tolik aktuálním tématem – vztahem člověka k přírodě a planetě.
Alyp je svět ryzí přírody, ve kterém není dovoleno cokoli vyrábět, a nevytváří se tam tak žádný odpad. Jeho obyvatelé nic neničí, na ničem neparazitují. Vše, co si z přírody vezmou, také vrátí zpět. V Alypu se však začíná dít něco podivného… Čtrnáctiletá Drája se do této čarokrásné země dostane se svým kamarádem, alypanem Petrem, a ukáže se, že právě oni mají zjistit, co vlastně Alypu hrozí a proč se to dotýká i naší Země.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 208
EAN 9788075582058
Datum vydání 03.11.2022
Věk od 10
Formát 148x210 mm
Nakladatelství Meander
Edice Modrý slon
Hmotnost 0,281
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Alyp je svět ryzí přírody, ve kterém není dovoleno cokoli vyrábět, a nevytváří se tam tak žádný odpad. Jeho obyvatelé nic neničí, na ničem neparazitují. Vše, co si z přírody vezmou, také vrátí zpět. V Alypu se však začíná dít něco podivného… Čtrnáctiletá Drája se do této čarokrásné země dostane se svým kamarádem, alypanem Petrem, a ukáže se, že právě oni mají zjistit, co vlastně Alypu hrozí a proč se to dotýká i naší Země. Na cestě za poznáním a snad i za záchranou obou světů Drája objevuje krásu a bujnost Alypu, množství jeho pozoruhodných obyvatel a nakonec pozná i tajemného Mízovníka. Nová kniha Kateřiny Blažkové pro mládež je vyprávěním o přátelství, rodinných vztazích a lásce, ale i napínavým a strhujícím fantasy, a zabývá se také tolik aktuálním tématem – vztahem člověka k přírodě a planetě. Petra Waldauf Slabá vytvořila jedinečné ilustrace čarosvěta digitálně.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM