EN

Hlasy nezdolných žen

Samar Jazbik


Válka syrským ženám sebrala všechno, teď získaly zpět alespoň svůj hlas. Hlas odporu a naděje
Prostřednictvím příběhů vzdělaných žen získáte unikátní vhled do syrské společnosti během dlouhotrvající kruté války. Studentky, úřednice či novinářky přibližují své dramatické osudy, které jsou v moderní době jen těžko představitelné.

Detailní informace

Žánr politika
Jazyk čeština
Překladatel Petr Felčer
Počet stran 248
EAN 9788088433194
Datum vydání 10.11.2022
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství N media
Edice Edice N
Hmotnost 0,406
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Příběhy devatenácti žen, jimž válka v Sýrii, která trvá už víc než jedenáct let a zapříčinila smrt statisíců lidí, drasticky zasáhla do životů a přiměla je spolu s miliony dalších Syřanů opustit svou zemi, i když si to nikdy nepřály. Všechny se aktivně účastnily revoluce během tzv. arabského jara, mnohé přímo v první linii, přesto kvůli změně poměrů najednou nesměly téměř nic. Byly systematicky umlčovány a musely bojovat nejen proti Asadovu diktátorskému režimu a Islámskému státu, ale i proti mužům, kteří měli být na jejich straně. A často přišly úplně o všechno.

Všechny sdílely sen o svobodné zemi, která by umožnila žít lepší život nejen jim samotným, ale především jejich dětem. Syrská spisovatelka Samar Jazbik dala těmto ženám příležitost promluvit a vyprávět jejich pohnuté příběhy vlastními slovy. Vrátila syrským ženám jejich hlas, hlas odporu a naděje.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM