EN

Zaklínač - encyklopedie

Alain T. Puysségur


Průvodce světem Zaklínače pro fanoušky knižní předlohy, počítačové hry i seriálu z Netflixu
Legendární zaklínač Geralt během svých dobrodružství navštívil řadu míst: království Cintru, les dryád Brokilon či pohádkové knížectví Touissant. Na cestách potkal mnoho barvitých postav i krvelačných tvorů. Poznejte je všechny! V této ilustrované publikaci procestujete bájný svět Andrzeje Sapkowského,seznámíte se s osudy Geraltových přátel i soupeřů a utkáte se s monstry jako bazilišek, kikimora nebo striga. Opásejte se zaklínačskými meči a vyrazte objevovat jednu z nejslavnějších fantasy ság všech dob.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Codex Le Sorceleur
Původní jazyk francouzština
Překladatel Veronika Trusová
Počet stran 152
EAN 9788076625310
Datum vydání 25.09.2023
Věk od 15
Formát 178x254 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,688
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Legendární zaklínač Geralt během svých dobrodružství navštívil řadu míst: království Cintru, les dryád Brokilon či pohádkové knížectví Touissant. Na cestách potkal mnoho barvitých postav i krvelačných tvorů. Poznejte je všechny! V této ilustrované publikaci procestujete bájný svět Andrzeje Sapkowského, poznáte osudy Geraltových přátel i soupeřů a seznámíte se s monstry jako bazilišek, kikimora nebo striga. Opásejte se zaklínačskými meči a vyrazte objevovat jednu z nejslavnějších fantasy ság všech dob.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Kateřina Lőffler
Jako první bych chtěla vyzdvyhnout celkový vzhled knihy. Její zpracování je opravdu úžasné od obálky až po papír, který byl použit. Ilustrace jsou krásně vykresleny, jednotlivé stránky působý jako pergamen, takže skvěle pasují k tématu. Velmi povedené je i rozložení textu na stránkách v kombinaci s ilustracemi. Takže za tohle rozhodně 11/10. Informace v knize jsou řazeny do jednotlivých částí, kde jsou představeny jednotlivé země/území, jednotlivé postavy a nakonec i tvorové či bytosti které se ve světě Zaklínače objevují. U jednotlivých zemí/království dostaneme základní informace jejich fungování, vládci a také velmi dobře zpracovaných ilustrací map. Informace jsou poměrně strohé, ale myslím že dostačující. Popisy jednotlivých postav vždy začínají úryvkem z knihy, který danou postavu přiblíží a poté jsou rozepsány záhladní informace spolu s pár zajímavostmi. Autor se snažil vyhnout spoilerům a proto jsou některé informace vynechány. Možná bych ocenila aby dostali prostor i jiné postavy, ale to je asi subjektivní představa každého z nás. Poslední částí je jakýsi bestiář bytostí ze světa zaklínače, kde jsou velmi povedené ilustrace jednotlivých bytostí. Jejich základní popis, původ a informace o tom jak je možné je eliminovat. Odkazuje se i na části knih, kde se bytosti objevily. Za mě rozhodně velké doporučení pro fanoušky Zaklínače, protože jsou zde shrnuty základní informace z knih a navíc to zpracování a ilustrace jsou prostě TOP. Děkuji Albatromedia za poskytnutí knihy na recenzi.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Alain T. Puysségur

Alain T. Puysségur

Alain T. Puysségur se narodil v roce 1991 nedaleko Paříže. Už jako malého chlapce ho uchvátily světy J. R. R. Tolkiena, Robin Hobbové, J. K. Rowlingové, ale také počítačové hry a filmy žánru fantasy. Vždycky snil o tom, že začne vymýšlet vlastní neuvěřitelné a fantastické příběhy a jednoho dne se stane spisovatelem. Nyní má na kontě několik publikací pro mládež i dospělé, píše komiksy a pohybuje se v prostředí počítačových her.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM