EN

Paličkování. Variace vláčkové krajky

Romana Zmrzlá Galuszková


Paličkujte vláčkovou krajku moderně, barevně, užitně.
Kniha potěší všechny krajkáře, co si tento typ krajky oblíbili a chtějí se o ní dozvědět víc, ale navnadí také ty, kteří o jejím využití v dnešní době pochybují. Vláčková krajka se už dávno nepoužívá jen na kroje, ložní prádlo či okolky. V knize najdete výchozí vzor pro metrovou krajku. Drobnými či většími zásahy do této krajky vznikla řada podvinků a návodů na šperky, dečky, obrázky a další variace. Na fotografiích a nákresech najdete potřebné informace k upaličkování vzorů – průvleku, hvězdičky, rohu...
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr řemesla
Ilustrátor Martin Koubek
Jazyk čeština
Počet stran 104
EAN 9788026619246
Datum vydání 16.11.2023
Věk od 12
Formát 210x270 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,683
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha Paličkování – variace vláčkové krajky potěší všechny krajkářky a krajkáře, co si tento typ krajky oblíbili a chtějí se o ní dozvědět víc, ale určitě navnadí také ty, kteří o jejím využití v dnešní době pochybují. Už dávno se nejedná o typ krajky určené pouze na kroje, ložní prádlo či na okolky. Může se paličkovat moderně, barevně, užitně.

Na začátku knihy najdete jeden výchozí vzor pro metrovou krajku. Drobnými či většími zásahy do této krajky vznikla řada podvinků a návodů na šperky, dečky, obrázky a další variace.

Kniha není určena pro krajkářky a krajkáře, kteří nemají s vláčkovou krajkou žádné zkušenosti. Na mnoha fotografiích a nákresech najdete všechny potřebné informace k upaličkování vzorů – průvleku, hvězdičky z více párů, rohu ve vláčkové krajce a dalších.

O autorce:

Romana Zmrzlá Galuszková s paličkovanou krajkou začínala ve 12 letech pod vedením své maminky Zuzany Galuszkové. Další vědomosti nasbírala od lektorek Jany Kneysové a Věry Holomečkové. Její doménou se stala vláčková krajka, kterou vyučuje na kurzech při DDM Větrník v Liberci.

Pravidelně se účastní předváděcích akcí na různých řemeslných trzích, pořádá autorské výstavy a spolupracuje s místními firmami (Preciosa a. s., Valdštejnovo muzeum a mincovna v Jičíně). Několik let přispívala do španělského časopisu Bolilleras. Za svůj největší úspěch považuje výhru v kategorii „Krajka oděvní a interiérová – design“ v rámci VIII. bienále české krajky ve Vamberku.

Krajky si sama navrhuje, upřednostňuje techniku před složitými vzory, ráda experimentuje. Při návrzích a realizaci používá kombinace různých textilních technik (paličkování a sutašek, paličkování a frivolitky, paličkování a drhání...). Ve vláčkové krajce hledá nové možnosti využití, obohacení této techniky o prvky z jiných typů krajek.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM