EN

Sloník Abebe

Adam Illés


Dojemný příběh o ohleduplnosti k planetě s ilustracemi od tvůrce velryby Gerdy
Malý slon Abebe si užíval radostné dětství kdesi v dálné Africe. Každý den se společně s kamarády válel v kalužích osvěžujícího bláta a všichni byli špinaví až za ušima. Koupali se a hráli si v malých jezírkách s průzračně čistou vodou. Jenomže jak dny plynuly, kaluže mizely a voda v jezírkách se ztrácela, až nakonec úplně vyschla. Sloník Abebe se spolu s několika dalšími zvířaty rozhodne vydat na dalekou cestu. Povede se jim najít životodárnou vodu?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Adrián Macho
Jazyk čeština
Původní název Jazero života
Původní jazyk slovenština
Překladatel Katarína Belejová H.
Počet stran 32
EAN 9788026451792
Datum vydání 15.04.2024
Věk od 6
Formát 240x214 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,362
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dojemný příběh o ohleduplnosti k planetě s ilustracemi od tvůrce velryby Gerdy

Malý slon Abebe si užíval radostné dětství kdesi v dálné Africe. Každý den se společně s kamarády válel v kalužích osvěžujícího bláta a všichni byli špinaví až za ušima. Koupali se a hráli si v malých jezírkách s průzračně čistou vodou. Jenomže jak dny plynuly, kaluže mizely a voda v jezírkách se ztrácela, až nakonec úplně vyschla. Sloník Abebe se spolu s několika dalšími zvířaty rozhodne vydat na dalekou cestu. Povede se jim najít životodárnou vodu?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Veronika Staníčková
Sloník Abebe je jednou z těch knih, která v knihkupectví okamžitě upoutá vaši pozornost.  Kniha je doporučovaná pro čtenáře od 6 let, ale s tím bych si dovolila nesouhlasit. Osobně si myslím, že s porozuměním příběhu nebudou mít problém i mladší děti (vyzkoušeno na čerstvě čtyřleté :-) ). A doporučila bych ji těm z vás, kteří chcete dětem předčítat knihy, ale dítka zatím neudrží pozornost. Příběh sloníka Abebeho totiž není nijak složitý a je poměrně krátký, aby i neposednější dítka vydržela poslouchat. Tomu rozhodně pomohou i překrásné ilustrace, které jsou hlavním plusem knihy. Samotná zápletka je opravdu jednoduchá, ale umožní zavést s dětmi debatu na důležitá témata jako je třeba globální oteplování. Vzhledem k velikosti a celkovému množství textu bych se nebála knihu pořídit i na jedno z prvních čtení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Adam Illés

Adam Illés

Narodil se na jižním Slovensku, kde prožil krásné dětství, zejména u dědečka s babičkou. Po studiu jazyků a literatury se přestěhoval do Bratislavy, kde žije a pracuje. Je velkým milovníkem knih, rád si je prohlíží, kupuje, čte, a dokonce i píše. Jeho prvotinou je příběh slůněte Abebeho, které se vydává se svými přáteli hledat ztracenou radost ze života. Spolupracuje se svým přítelem, ilustrátorem Adriánem Machem, kterému pomáhal i s dalšími knihami, a společně plánují vytvořit ještě mnoho zajímavých a krásných knih, zejména pro děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM