EN

Po kom se to jmenuje...?

Jak si Alzheimer zapomněl u Nobela cenu

Jiří Martínek


Ilustrovaná kniha plná osobností, které svému oboru zajistily dobré jméno
Jména slavných osobností slýcháváme ve škole i mimo ni. Po některých byla dokonce pojmenována hora, po jiných fyzikální jednotka, chemický prvek nebo třeba matematická poučka. Kdo ale byl ten Ludolf, jehož jméno nese jedno konkrétní číslo? Měl tvůrce Braillova slepeckého písma špatný zrak? Podařilo se Marii Curie-Skłodowské získat Nobelovu cenu? To a mnohem více se dozvíte v této zábavné knize o lidech, kteří ve svém oboru zazářili natolik, že jejich objevy, počiny či myšlenky dostaly jméno právě po nich.

Detailní informace

Ilustrátor Filip Zatloukal
Jazyk čeština
Počet stran 128
EAN 9788025370377
Datum vydání 14.11.2024
Věk od 12
Formát 160x230 mm
Nakladatelství Fragment
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jména slavných osobností slýcháváme ve škole i mimo ni. Po některých byla dokonce pojmenována hora, po jiných fyzikální jednotka, chemický prvek nebo třeba matematická poučka. Kdo ale byl ten Ludolf, jehož jméno nese jedno konkrétní číslo? Byl zakladatel prestižního Davisova poháru dobrý tenista? Měl tvůrce Braillova slepeckého písma špatný zrak?

Zalistujte v této knížce a seznamte se s těmi, kteří ve svém oboru zazářili natolik, že jejich objevy, počiny či myšlenky nesou jejich jméno.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Martínek

Jiří Martínek

Jiří Martínek se narodil v Praze. Vystudoval geografii a historii na univerzitách v Praze a v Hradci Králové. Pracuje v Historickém ústavu Akademie věd ČR a přednáší také na vysokých školách (Praha, Ústí nad Labem). Je ženatý a má dva syny. Publikuje jak odborné práce, věnované hlavně dějinám přírodních věd a cestovatelství, tak popularizační knihy o českých i světových dějinách, ale také spolupracoval na řadě atlasů a turistických průvodců. Jeho hlavním koníčkem je rodina, cestování, ale také dobré pivo a sýry :)
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM