EN

Aby škola neškodila

Průvodce pro žáky, studenty, rodiče a dobré učitele

Štěpánka Cimlová, Robert Čapek


Příručka moderního školství pro všechny žáky, studenty, rodiče a dobré učitele
Jak se pozná dobrý učitel? Jsou domácí úkoly povinné? Za co nikdy nesmí student dostat pětku? A jak do vzdělávacího procesu zapadají rodiče? V těchto a dalších otázkách vám teď udělají jasno oblíbení vzdělávací influenceři. Štěpánka Cimlová alias Štěkánka a Robert Čapek alias Líný učitel si posvítí na toxické jevy českého školství a ukážou vám cestu vedoucí k jejich nápravě. Tento praktický průvodce se stane pokladem pro každého, kdo nechce, aby školy ve 21. století používaly metody z dob Milouše Jakeše.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788026620136
Datum vydání 24.10.2024
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství EDIKA
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Jste rodič a nemáte jistotu, jestli to, co se děje vašemu dítěti ve škole nebo jak s vámi jednají, je v pořádku? Jste začínající učitel/ka, něco vám nesedí na tradičním modelu školy, ale nevíte přesně co? Jste žák nebo student, který si chce ověřit, zda je ve správné škole a má ty správné učitele? Ať už jste kdokoli, chcete vědět, jak věci ve škole napravit nebo za ně bojovat?

Tato knížka je nejpřesnějším a nejupřímnějším zrcadlem českého školství, jaké momentálně existuje. Je plná nejen informací o tom, jak má náš vzdělávací systém správně fungovat, ale obsahuje také hromadu příkladů dobré, špatné, excelentní i toxické pedagogické praxe. Je nadupaná komentáři a příběhy žáků, rodičů, studentů a učitelů, ve kterých možná najdete i ten váš. Pojďte se s námi proletět českým školstvím a právním řádem a udělejte si jednou provždy jasno v tom, co od své školy chcete.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Štěpánka Cimlová

Štěpánka Cimlová

Ing. Štěpánka Cimlová (*1987) je influencerka a učitelka s bezmála 20 let praxe ve státních a soukromých vzdělávacích institucích v Česku a v zahraničí. Jako studentka prošla školskými systémy Kanady, USA a Francie. Jako učitelka českou základní školou, střední školou a učilištěm. Učila angličtinu, ekonomiku a informatiku. Jako součást managementu školy působila také na konzervatoři nebo na škole v indických Himálajích, za což byla oceněna audiencí u Dalajlámy. Kromě výuky zároveň přes 10 let pracovala v hudebním managementu a produkci. Vzděláním je manažerka (Vysoká škola ekonomická) a učitelka pro druhý stupeň a střední školy. V současné době provozuje hudební školu, kde vyučuje hru na klavír dle vlastní úspěšné metodiky Barevné klávesy. Na sociálních sítích je známá jako Štěkánka the Učitelka. Jejím tématem je osvěta o právech dětí ve školství a upozorňování na toxické pedagogické jevy.
Zobrazit profil autora

Robert Čapek

Robert Čapek

Robert Čapek (* 1967) je didaktik, pedagog a psycholog. Během své pedagogické dráhy působil jako pomocný vychovatel a vychovatel, pomocný učitel ve zvláštní škole, učil na základních a středních školách. Na univerzitě v Hradci Králové učil pedagogické, psychologické a sociologické předměty. Je absolventem doktorského studia pedagogiky (UP v Olomouci) a pedagogické psychologie (UK Praha). V současnosti se věnuje hlavně vzdělávání učitelů. Jako lektor působí v různých školících organizacích a především přímo ve sborovnách s tématy, jako jsou vzdělávací strategie Líný učitel, suportivní a alternativní výukové metody, hodnocení a sebehodnocení, klima třídy a školy a další. Píše blog o vzdělávání, spolupracuje s Komenského institutem, vytváří moderní učebnice. Mezi jeho nejdůležitější knihy pro učitele patří publikace Moderní didaktika, Učitel a rodič: spolupráce, třídní schůzka, komunikace, Líný učitel: jak učit kvalitně a efektivně + další 3 díly, To by se učiteli stát nemělo, Uč jak umělec a se Štěpánkou Cimlovou Aby škola neškodila.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM