EN

Pohádky o vodnících

Iva Tomečková


Příběhy vodníků na suchu i pod hladinou
České pohádky a pověsti, kde se to hemží škodolibými i hodnými vodníky, jsou plné laskavého humoru a zavedou malé čtenáře do různých koutů naší země. Příběhy poodhalí lepší i horší vlastnosti lidí. Vodníci obouvali červené botky a strojili se do zelených fráčků, z jejichž šosů kapala voda. Uměli se prý proměnit v člověka a pod hladinou střádali v hrníčcích s pokličkou dušičky. Ale nebojte se, řada hastrmanů prý dokázala lidem pomoci v nouzi. Pohádková zákoutí ještě více přiblíží krásné ilustrace.

Detailní informace

Žánr pohádka
Ilustrátor Tereza Křemínská
Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 9788026620150
Datum vydání 24.10.2024
Věk od 6
Formát 170x243 mm
Nakladatelství EDIKA
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

V naší zemi je plno řek, potoků a rybníků. A kde je voda, tam podle pověstí kdysi přebýval vodník. Vodníka či hastrmana byste poznali jednoduše. Vždycky to byl mužíček v zelených kalhotách a fráčku a boty často nosil červené. Dokázal se proměnit i v člověka, ale i tak byl nápadný, protože mu ze šosů vždycky kapala voda a na suchu dlouho nevydržel.

Vodníci byli stvoření značně poťouchlá, potměšilá a škodolibá. Ale i mezi nimi se našly výjimky. Bývali i takoví, kteří se s lidmi spřátelili, v nouzi jim dokázali pomoci, a s mnohými dokonce bývala i legrace.

Tak se na chvilku pojďte projít jejich světem a třeba se s nimi skamarádíte i vy.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Pohádky a pověsti pro malé děti"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM