EN

Ptáci jsou dosud nečitelní

Vladimíra Valová


Uhrančivé povídky o životě bez příkras
Stará paní se učí anglicky, aby přesvědčila Hercula Poirota, že není vrah. Mladý muž zjistí, že i plánovaná jízda vlakem se může změnit v cestu do neznáma. Bývalá galeristka si ze zdravotních důvodů najde místo jako správkyně domova pro seniory. Vladimíra Valová, jejíž debut získal nominaci na Magnesii Literu, stvrzuje suverénní pozorovatelský talent a schopnost na malém prostoru podrobně vykreslit pomíjivý okamžik. Její povídky tnou do živého a zůstanou ve čtenáři ještě dlouho po dočtení.

Detailní informace

Ilustrátor Pavla Šebková
Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788026730095
Datum vydání 30.09.2024
Věk od 18
Formát 116x164 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Tvář
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Stará paní se učí anglicky, aby přesvědčila Hercula Poirota, že není vrah. Mladý muž během jediného večera zjistí, že i plánovaná jízda vlakem se může změnit v cestu do neznáma. Bývalá galeristka si ze zdravotních důvodů najde místo jako správkyně domova pro seniory. Vladimíra Valová debutovala souborem Do vnitrozemí (2017), který byl příznivě přijat kritikou i čtenáři a získal nominaci na Magnesii Literu v kategorii Objev roku a také na cenu Česká kniha. Ve své nové knize, doprovozené ilustracemi Pavly Šebkové, autorka stvrzuje suverénní pozorovatelský talent a schopnost na malém prostoru podrobně vykreslit prchavý okamžik. Její povídky tnou do živého a zůstanou ve čtenáři ještě dlouho po dočtení. Tvorba Vladimíry Valové zkrátka patří k tomu nejlepšímu, co může současná česká literatura nabídnout.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vladimíra Valová

Vladimíra Valová

Pochází z Třebíče, kde stále žije. Pracovala jako redaktorka, fotografka a editorka v regionálním Deníku. Působila také v neziskovém sektoru, většinu profesního života tráví v třebíčském Knihkupectví Trojan. Povídky začala psát kolem roku 2009, některé publikovala v časopise Host, v roce 2017 jí vyšla debutová sbírka povídek Do vnitrozemí. Kniha byla příznivě přijata kritikou i čtenáři, byla nominovaná na Magnesii Literu v kategorii Objev roku a také na cenu Česká kniha. Tři povídky vyšly knižně v němčině pod názvem Ins Landesinnere, vybrané texty vyšly v antologii české povídky v ukrajinštině a bulharštině.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM