EN
Josef Maršálek vydává knihu plnou sladkých tajemství

Josef Maršálek vydává knihu plnou sladkých tajemství

Od vánočky až po současné trendy v cukrařině. Nejlepší sladké recepty podle nejznámějšího českého cukráře pohromadě!

Potřebuje vaše pečení nové podněty? Nechte si poradit od Josefa Maršálka, který pekl i pro britskou královnu! Jeho nová kuchařka Moderní česká cukrařina obsahuje 47 skvělých receptů od klasiky jako punčák či kremrole až po neobvyklé kombinace chutí. To své si v knize zkrátka najdou jak začátečníci, tak pokročilí milovníci sladkého pečení.

Prestižními cenami ověnčený cukrář pracoval více než sedm let v londýnském kulinárním týmu luxusního domu Harrods, cestoval po světě, sbíral zkušenosti v Americe i v Indii a udával cukrářské trendy celému světu. Teď připravil perfektně zpracovanou kuchařku pro české publikum:

Na zahradě kousek od včelína roste obrovský strom hrušky plošťky. Babička Josefka celé léto sbírala popadané kousky ovoce, rozpůlila je, vyjádřincovala a poté je v dřevem vytápěné peci pomalu sušila. Usušené hrušky skladovala v plátěných pytlících, které visely z trámů na půdě. V zimě je pak uvařila ve vodě, pomlela, ochutila cukrem, rumem a badyánem a takto připravenou náplň používala na ty nejlepší valašské frgály s hruškovou náplní, jaké jsem kdy ochutnal. Následující recept je zkratkou, díky které si můžete tuhle neskonalou dobrotu připravit po celý rok. Žádné ingredienci se nedivte, protože dohromady fungují skvěle. Dobrou chuť. – Josef Maršálek

Recepty doprovází přehledné instrukce i návodné fotografie. Tohle pečení má jedinou chybu – nikdy nebudete mít dost… 

 

 

NAPIŠTE NÁM