Technické kreslení
Aktualizovaná učebnice pro střední školy. Soustředí se především na základní pravidla názorného zobr...
To, do čeho zrovna koušete, není to, za co se to vydává
Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky?. Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu.
Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu.
Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí.
Kniha je přehledně rozdělena do tří částí:
Co jsou to tuky?
Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví.
Co jsou to cukry?
Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné.
Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě
Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli.
Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé
Přihlásit