EN

Kajsa Nebojsa

Astrid Lindgrenová


Jedinečná Astrid Lindgrenová v další skvělé knize ukazuje, že i malí hrdinové nejsou nikdy obyčejní!
Přesvědčte se, že i ti, kteří se na první pohled mohou zdát jako malí a nenápadní a vůbec nepřipomínat hrdiny, takoví být vůbec být nemusí… Zjistěte, proč se Kajse říká Nebojsa. Kdo zkrotil zdivočelého býka. A jak dopadli věční soupeři Albín a Stig. O nich a mnoha dalších je tahle povídková knížka, která v příbězích střídá smích i pláč, dobrodružství i okouzlení…

Detailní informace

Ilustrátor Michaela Pavlátová
Jazyk čeština
Původní název Kajsa Kavat och andra barn
Původní jazyk švédština
Překladatel Jarka Vrbová
Počet stran 96
EAN 9788000042916
Datum vydání 18.04.2016
Věk od 7
Formát 145x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,315
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Proč se Kajse říká Nebojsa? Kdo zkrotil zdivočelého býka? A jak dopadli věční soupeři Albín a Stig? O nich a mnoha dalších kamarádech je tahle povídková knížka. Na první pohled se zdají malí hrdinové nenápadní, ale sami poznáte, že obyčejní vůbec nejsou. V příbězích se střídá smích i pláč, dobrodružství i okouzlení – jak to umí jedinečná Astrid Lindgrenová.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Astrid Lindgrenová

Astrid Lindgrenová

Světově známá švédská autorka psala knížky pro děti, scénáře k filmům, povídky pro dospělé a básně. Získala nespočet literárních ocenění (i Cenu H. Ch. Andersena), její jméno nesou školy, knihovny, ulice, literární ceny i asteroid. Pracovala jako nakladatelská redaktorka. Dětství prožila na statku u Vimmerby a zážitky z tohoto období vtiskla i do svých knih. V češtině vyšly jako první Děti z Bullerbynu, poté knihy s detektivem Kallem a Pipi Dlouhou punčochou. Albatros je autorčiným výhradním českým nakladatelem, vydal také tituly jako Bratři Lví srdce, Karkulín ze střechy, Emilovy skopičiny, Ronja, dcera loupežníka, Madynka nebo Lotta z Rošťácké uličky.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM