EN

Knížka pro zvídavé děti

Stanislava Jarolímková


Vydejte se s námi na výlet do minulých staletí.
Budeme si povídat o tom, na co při vyučování nezbývá čas a na co v učebnicích nebývá místo. Víte, proč někdy nosívali lidé na hrady svoje peřiny? Proč se přesýpací hodiny často předcházely a kolik vážily první kapesní hodinky? Co byla hrkavice a k čemu sloužil keser? A kde se vzalo slovo „kuropění“ nebo co byste koupili u brabenáře a ohánečníka?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788026712299
Datum vydání 30.08.2018
Věk od 8
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,378
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Vydejte se s námi na výlet do minulých staletí. Budeme si povídat o tom, na co při vyučování nezbývá čas a na co v učebnicích nebývá místo.

Víte, proč někdy nosívali lidé na hrady svoje peřiny? Proč se přesýpací hodiny často předcházely a kolik vážily první kapesní hodinky? Máte představu, co byla hrkavice a k čemu sloužil keser? Kde se vzalo slovo „kuropění“ nebo co byste koupili u brabenáře a ohánečníka? Povíme vám, jak podváděli břichomluvci a majitelé bleších cirkusů a proč nikdo nechtěl mít za souseda mydláře. Dozvíte se i to, kde se vzal plyšový medvídek, proč školáčci slízávali kaňky jazykem nebo kde a kdy byl v Praze umístěn první rentgen.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Stanislava Jarolímková

Stanislava Jarolímková

Pražská rodačka pracovala po absolvování Fakulty žurnalistiky UK jako novinářka až do roku 1978. K profesi se vrátila roku 1991, kdy začala jako novinářka na volné noze spolupracovat s předními pražskými deníky a časopisy, s televizí a rozhlasem. Do psaní knih se pustila v roce 1999. Věnuje se zvláště odborné literatuře s historickou tematikou, je autorkou titulů jako Co ještě nevíte o životě našich předků nebo Zajímavosti ze světových dějin a dalších.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM