Rozmačkané ego se slaninou
Lenka Požárová
Plavat proti proudu, bojovat s perfekcionismem, egem i minulostí dá zabrat. Důležité ale je neztrácet humor a chuť k jídlu.
Živelná autorka kuchařek Nela má talent kombinovat chutě a komplikovat si život. Nechává v Praze jistoty a se slušnou dávkou rebelství i odvahy vystoupit z komfortní zóny se odstěhuje do Norska a následně na anglický venkov pracovat jako servírka. Do cesty se jí pletou svérázní hosté a neobyčejní muži, včetně Colina Firtha. Na dřeň upřímný a optimistický příběh volně navazuje na předchozí knihu Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice.
Detailní informace
Žánr
román
česká próza
česká próza
Jazyk
čeština
Počet stran
272
EAN
9788026710752
Datum vydání
08.02.2018
Věk od
18
Formát
130x200 mm
Nakladatelství
MOTTO
Hmotnost
0,397
Typ
Kniha
Vazba
vázaná s pap. potahem s lam. přebalem
Živelná Nela má neobvyklý talent kombinovat chutě i komplikovat si život. Rozhodne se zanechat v Praze svého podnikání a vyráží k norskému fjordu živit se jako servírka. Se slušnou dávkou rebelství a perfekcionismu nevydrží dlouho na jednom místě a po půl roce odchází na chladný anglický venkov. Sní o životě v Londýně, vlastním bistru a teple v pokoji. Do cesty se jí pletou muži, jídla i svérázní hosté. Na dřeň upřímný, vtipný a dojemný příběh je o hledání svého místa, boji a usmíření s minulostí.
Kniha je samostatným příběhem, ale zároveň i volným pokračováním románu Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice.
Ke stažení
pdf Ukázka.pdfHodnocení čtenářů
V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.
Vaše hodnocení
Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé
PřihlásitAutor knihy
Lenka Požárová
Poté co opustila profesi daňové poradkyně, vydala Lenka Požárová odvážnou edici kuchařek. Ta byla ve své době zjevením a poprvé v české historii byla oceněna i prestižní zahraniční cenou. V roce 2010 vydala knihu Jak jsem proje(d)la svět, kde seskupila své zážitky z cest, recepty a fotografie. V roce 2014 jí vyšel v nakladatelství Motto román Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice, následovaný kuchařkou. Měla svou rubriku s kulinárními reportážemi v magazínu HN a přispívá také do dalších časopisů.
Zobrazit profil autora