EN

Imagine

Yoko Ono


Jedinečný příběh alba, které změnilo svět
Jaký příběh stojí za vznikem slavného alba Johna Lennona Imagine? Kdo se na legendární desce podílel a jak všichni aktéři na natáčení vzpomínají? Vstupte do soukromého archivu Yoko Ono, objevte nikdy nezveřejněné fotografie i rozhovory s lidmi, kteří na desce či stejnojmenném filmu zanechali svou stopu a zavzpomínejte tak na život a tvorbu jednoho z nejvlivnějších hudebníků 20. století.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní jazyk angličtina
Překladatel Katarína Belejová H.
Počet stran 320
EAN 9788026419815
Datum vydání 09.10.2018
Věk od 15
Formát 308x240 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 2,24
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tuto výjimečnou publikaci, která odkrývá příběh ze zákulisí vzniku legendárního a kritiky oceňovaného alba, sestavila a uspořádala sama Yoko Ono. Kniha vypráví o všem, co zrod alba provázelo, a bere čtenáře na místa, kde během roku 1971 přicházelo na svět – od domu Yoko a Johna v Tittenhurst Parku, přes Londýn až po New York. Její stránky sdělují poselství alba, které je dnes aktuální stejně jako v době svého vydání, a vzdávají hold jedné z nejdůležitějších uměleckých spoluprací 20. století.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Yoko Ono

Yoko Ono

Yoko Ono Lennon je konceptuální a výtvarná umělkyně, hudebnice a manželka Johna Lennona. Za svůj život uspořádala nespočet výstav, nahrála spoustu hudebního materiálu, podílela se na natáčení mnoha filmů a vydala několik knih. Jako členka avantgardního uskupení Fluxus spolupracovala s mnoha předními umělci i hudebníky. Společně s manželem Johnem Lennonem se stali významnými propagátory tažení za mír, mimo jiné také prostřednictvím svých slavných Bed-Ins či albem a filmem Imagine. Po smrti Johna Lennona se Yoko Ono stará o jeho památku a spravuje jeho uměleckou pozůstalost a dále se účastní veřejného života i mnoha charitativních akcí.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM