EN

Země, které zmizely

1840 - 1975

Bjorn Berge


Po stopách států a státečků, po nichž mnohdy zůstaly jen poštovní známky.
Bjorn Berge vezme čtenáře na dobrodružnou objevitelskou cestu do celého světa. Vypráví zapomenuté příběhy zemí, které mezi lety 1840 až 1975 existovaly třeba jen pouhý měsíc, rok nebo pár desetiletí, měly strhující osud – a pak zmizely. Díky mapám a známkám je zeměpis konkrétní a historie živá. Texty jsou plné anekdot a očitých svědectví z dob, kdy Knut Hamsun cestoval po Batumi a Antoine de Saint-Exupéry sloužil u letecké pošty na mysu Juby.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Landene som forsvant. 1840–1970
Původní jazyk norština
Počet stran 240
EAN 9788074739187
Datum vydání 25.11.2019
Věk od 15
Formát 240x173 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice TEMA
Hmotnost 0,798
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Říše vznikají a zanikají. Nové státy si vydobydou své místo a pak se během několika let rozplynou. Příběhy těchto ztracených zemí a říší ožívají díky vyprávění Bjorna Bergeho.

Autor bere čtenáře na dobrodružnou objevitelskou cestu do všech koutů světa – do džunglí a pouští, pulzujících měst a pustých stepí. Vypráví zapomenuté příběhy zemí, které mezi lety 1840 až 1975 existovaly třeba jen pouhý měsíc, rok nebo pár desetiletí – než zmizely. Některé nesly tajemné názvy, mnohé měly strhující osudy.

Díky mapám a známkám je zeměpis konkrétní a historie živá. Navíc jsou texty plné anekdot a očitých svědectví z dob, kdy Knut Hamsun cestoval po kolonii Batumi a Antoine de Saint-Exupéry sloužil u letecké pošty na mysu Juby.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM