EN

Tři kameny jsou zeď

Příběhy z dějin archeologie

Eric H. Cline


Nejvýznamnější archeologické objevy posledních desetiletí
Úvod do archeologie z pera historika starověkých dějiny a archeologa prof. Erika Clinea nabízí čtenáři vedle známých příběhů, jako například Schliemanova odkrývání Troje či objevení Tutanchamonovy hrobky v Egyptě, přehled zásadních archeologických objevů posledních desetiletí - , od objevení pozůstatků předchůdců člověka v Africe z doby před více než třemi miliony lety po objev válečníků terakotové armády či ledového muže Ötziho v Alpách a mnoho dalších.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Glynnis Fawkes
Jazyk čeština
Původní název Three Stones make a Wall. The Story of Archaeology
Původní jazyk angličtina
Překladatel Marie Čapková
Počet stran 496
EAN 9788076013445
Datum vydání 14.12.2020
Věk od 15
Formát 165x240 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Historica
Hmotnost 0,726
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Úvod do archeologie z pera historika starověkých dějiny a archeologa prof. Erika Clinea nabízí čtenáři vedle známých příběhů, jako například Schliemanova odkrývání Troje či objevení Tutanchamonovy hrobky v Egyptě, přehled zásadních archeologických objevů posledních desetiletí, od objevení pozůstatků předchůdců člověka v Africe z doby před více než třemi miliony lety po objev válečníků terakotové armády či ledového muže Ötziho v Alpách a mnoho dalších. Kniha vypráví rovněž o významných archeolozích a průkopnících oboru. Zároveň ve snaze archeologickou praxi přiblížit laikům odpovídá na časté dotazy ohledně toho, jak archeologové svou práci vlastně dělají.

Eric H. Cline (* 1960) je americký archeolog a historik starověku. Hlavními obory jeho zájmu jsou biblická archeologie, vojenské dějiny středomořského světa od starověku do dneška a dějiny mezinárodních vztahů v pozdní době bronzové. Podílel se od 80. let na řadě archeologických výzkumů v Izraeli, Egyptě, Jordánsku, Řecku, na Krétě a na Kypru i ve Spojených státech. V současnosti působí na izraelských lokalitách Megido a Tel Kabri.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eric H. Cline

Eric H. Cline

Eric H. Cline je americký archeolog a historik starověku. Hlavními obory jeho zájmu jsou biblická archeologie, vojenské dějiny středomořského světa od starověku do dneška a dějiny mezinárodních vztahů v pozdní době bronzové. Od 80. let se podílel na řadě archeologických výzkumů v Izraeli, Egyptě, Jordánsku, Řecku, na Krétě a na Kypru i ve Spojených státech.
Zobrazit profil autora

Recenze

Český rozhlas - Příběhy z dějin archeologie

„Americký archeolog a historik Eric H. Cline vypráví o historii svého oboru a životních osudech badatelů, ale věnuje se i metodám, které archeologie používá."

stavitele-katedral.cz - Eric H. Cline – Tři kameny jsou zeď

„Pro každého, kdo se zajímá o archeologii, je kniha mimořádně zajímavým dobrodružstvím poznání. A vzhledem k zájmu Clineho o dobu bronzovou je publikace i doplněním předchozí knihy 1177 př. Kr. – Zhroucení civilizace a invaze mořských národů. "

respekt.cz - O zaklíněné mumii

„Tato publikace se čte skvěle. Místy je to detektivka, místy humoristický román.“

Nová večerní Praha - Tři kameny jsou zeď

„Nejvýznamnější archeologické objevy posledních desetiletí. Úvod do archeologie z pera historika starověkých dějiny a archeologa prof. Erika Clinea."
NAPIŠTE NÁM