EN

V prachu cest

Jeanine Cummins


Za každou hranicí existují sny.
Lydia vede docela pohodlný život v mexickém Acapulku. Je vdaná za skvělého novináře a má krásného syna Luku. Ale stačí jediné setkání se šéfem drogového kartelu a její život je v troskách. Spolu se synem musí uprchnout a přidat se k migrantům, kteří se snaží dostat do Spojených států. Jedině tam se ona a Luca budou cítit v bezpečí. Snad. Lydia brzy pochopí, že všichni před něčím prchají. Co na ně ale čeká? A dojdou vůbec konce své cesty?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název American Dirt
Původní jazyk angličtina
Počet stran 384
EAN 9788074984563
Datum vydání 12.11.2020
Věk od 15
Formát 130x205 mm
Nakladatelství Domino
Hmotnost 0,474
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Lydia Quixano Pérezová žije v mexickém městě Acapulco. Je vdaná za skvělého novináře, se kterým má osmiletého syna Lucu. Jejich život plyne celkem poklidně navzdory hrůzám, které mají na svědomí místní kartely.

Lydia vede vlastní knihkupectví, kde jsou v regálech vystavena i její nejoblíbenější literární díla. Málokdo je však umí ocenit. Jednoho dne ale vejde do obchodu muž a přinese k pokladně dvě z jejích zamilovaných knih. Ten muž je jmenuje Javier. Je sečtělý. Je okouzlující. A je to šéf nejnovějšího drogového kartelu, který brutálně převzal vládu nad Acapulkem. Když pak v novinách vyjde Javierův podrobný profil sepsaný Lydiiným manželem, jejich životy se navždy promění.

Lydia se synem v ohrožení života prchají z Acapulka. Vydávají se na nebezpečnou cestu do Spojených států. Velmi rychle jim dojde, že jejich jedinou možností je připojit se k migrantům, kteří za jízdy naskakují na nákladní vlaky, příznačně zvané La Bestia, mířící na sever.

Brzy je jasné, že všichni ti lidé na střechách vagonů před něčím prchají. Otázkou ale zůstává, co přesně na ně čeká. A dojdou vůbec konce své cesty?

Ke stažení

pdf Příloha.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jeanine Cummins

Jeanine Cummins

Jeanine Cummins se narodila ve španělské Rotě, kde její otec sloužil na americké námořní základně, ale většinu dětství strávila v Marylandu. Když jí bylo šestnáct, potkala její rodinu tragédie – její dvě sestřenice byly brutálně zavražděny. Tato hrozivá událost se stala tématem její prvotiny. Jeanine veřejně promlouvá o právech obětí, vlastních zkušenostech s orgány činnými v trestním řízení a také o migraci, která je tématem její nejnovější knihy V prachu cest. Jeanine Cummins v současnosti žije v New Yorku se svým manželem a dvěma dětmi.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM