EN

Prameny pro divoké osly

Jiří Beneš, Petr Vaďura


Biblické texty promlouvají k dnešnímu člověku.
Starozákoník Jiří Beneš probírá spolu s Petrem Vaďurou známé i méně známé texty ze Starého i Nového zákona. Kniha je přepisem rozhovorů odvysílaných v pořadu Ranní slovo na stanici Vltava v letech 2003 až 2016 a navazuje na předchozí knihu obou autorů s názvem Nevystižitelný Bůh? (Vyšehrad 2010).
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 344
EAN 9788076012820
Datum vydání 05.10.2020
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,527
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Starozákoník Jiří Beneš probírá spolu s Petrem Vaďurou známé i méně známé texty ze Starého i Nového zákona. Kniha je přepisem rozhovorů odvysílaných v pořadu Ranní slovo na stanici Vltava v letech 2003 až 2016 a navazuje na předchozí knihu obou autorů s názvem Nevystižitelný Bůh? (Vyšehrad 2010). Ať již je to vyprávění o pádu prvního lidského páru zachycené v knize Genesis, otázky, které zkoušený Jób klade Bohu, žalmistova výzva k tomu „zpívat Hospodinu novou píseň“ nebo třeba Ježíšovo podobenství o bohatci a chudém Lazarovi, rozhovor nechává biblický text rozeznít bohatství jeho významů. Dva tisíce let staré texty se hluboce dotýkají života a problémů dnešního člověka.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Beneš

Jiří Beneš

Doc. Jiří Beneš, ThD. (* 1961) vyučuje starozákonní předměty a hebrejštinu na Husitské teologické fakultě UK v Praze. Z jeho bohaté knižní nabídky připomeňme Pradějiny (rozhovory s Petrem Vaďurou o 11 kapitolách knihy Genesis). V edici Rozhovory nad biblí vyšla již jeho kniha Nevystižitelný Bůh (2010, Vyšehrad).
Zobrazit profil autora

Petr Vaďura

Petr Vaďura

Petr Vaďura (* 1962 v Šumperku) vystudoval Filosofickou fakultu UK v Praze, 1986 nastoupil jako učitel na Základní školu do Hronova, z důvodů svědomí odmítl podepsat učitelský slib. Propuštěn, pracoval v dělnických profesích, 1987–1989 jako vychovatel v Jedličkově ústavu, 1989–1992 byl zaměstnancem Křesťanských sborů, od r. 1993 působil jako misijní pracovník. Od roku 2012 zaměstnán Evangelickou církví metodistickou. Žije v Tachově a spolupracuje s Českým rozhlasem a TWR. V nakladatelství Vyšehrad již vyšly jeho biblické rozhovory s Janem Hellerem Znamení odkazující k nebi a Na čem mi záleží, s Janem Sokolem Zůstat na zemi, s Jiřím Benešem Nevystižitelný Bůh, s Petrem Pokorným Má to smysl a s Pavlem Hoškem V dobrých rukou. V nakladatelství Kalich vyšla jeho kniha rozhovorů s Jiřím Benešem Pradějiny.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM