EN

Fotograf ztracených

Caroline Scott


Dokud nebudou znát jeho osud, nemohou rozhodnout o tom svém.
Edie se smířila s tím, že se její manžel z války už nevrátí. Když ale obdrží záhadnou fotografii, na které je Francis v civilním oblečení a vypadá starší, napadne ji, že možná přežil. A tak začne pátrat. Harry nevěří, že je jeho bratr naživu. Viděl přece, jak ho střelili do hrudi. Přesto ale Francise hledá, zatímco fotí hroby padlých pro truchlící rodiny. Jak Edie a Harry odkrývají pravdu, pronásleduje je nejen minulost, ale i to, co cítí – vůči Francisovi i vůči sobě navzájem.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Photographer of the Lost
Původní jazyk angličtina
Počet stran 416
EAN 9788074984921
Datum vydání 13.05.2021
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Domino
Hmotnost 0,49
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Tři roky po konci první světové války dostane Edie Blytheová obálku s fotografií manžela Francise. Ten se pohřešuje od podzimu 1917, kdy měl padnout v bitvě. V obálce není žádný dopis ani zpáteční adresa, poštovní razítko je rozmazané. Francis na fotografii vypadá starší, než když ho Edie viděla naposledy těsně před jeho zmizením, a má na sobě civilní oblečení. Napadne ji, že fotografii možná poslal on sám, a vydá se hledat pravdu.

Francisův bratr Harry, který se z války vrátil, se teď živí jako fotograf. Pro zarmoucené rodiny fotí hroby padlých vojáků. Tento úkol ho vrací na bitevní pole západní fronty, kde bojoval spolu se svými dvěma bratry. Harry nevěří, že Francis přežil. Vždyť přece viděl, jak ho střelili do hrudi. I přesto však bratra na svých cestách hledá.

Edie a Harry se léta neviděli, ale jejich pátrání je znovu svede dohromady. Jak odkrývají pravdu – společně i každý zvlášť –, pronásleduje je nejen minulost, ale i výčitky svědomí a to, co cítí – vůči Francisovi i vůči sobě navzájem.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Caroline Scott

Caroline Scott

Caroline Scott získala doktorát v oboru historie na Durhamské univerzitě. Zajímá se především o zkušenosti žen z první světové války, o těžkosti, kterým museli čelit vracející se vojáci, a o rozvoj turistiky a poutí v bývalých válečných zónách. Caroline pochází z anglického Lancashiru, ale v současné době žije v jihozápadní Francii.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM