EN

Paměti česko-slovenského diplomata napříč režimy

1984–2001: Vzpomínky, dějiny, cestopisy

Juraj Martoník


Jak se žilo jednomu z nás… za různých režimů.
Juraj Martoník nastoupil roku 1984 do diplomatické služby. Jaká byla cesta k tomuto postu v Československu? Jak zvládal „kočovný“ život v natolik odlišných místech naší zeměkoule, jakými jsou Mongolsko a Austrálie? Co mu přinesla doba po roce 1989? A které události tehdy promlouvaly nejen do jeho života, ale i do osudů každého z nás? Výsledkem autorova vzpomínání je unikátní pokus o propojení osobního příběhu, „velkých dějin“ a cestopisů. Seznamte se s místy a časy vzdálenými, a přesto stále blízkými.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Paměti česko-slovenského diplomata napříč režimy
Počet stran 272
EAN 9788026434979
Datum vydání 22.03.2021
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,443
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

JAK SE ŽILO JEDNOMU Z NÁS… ZA RŮZNÝCH REŽIMŮ.

Co obnášela práce začínajícího československého diplomata za socialismu? Jak zvládal „kočovný“ život ve vzdálených a velmi odlišných místech naší zeměkoule, jakými jsou Mongolsko a Austrálie? Co mu přinesla doba po roce 1989, jak se vyrovnával např. s rozdělením Československa? A které události „velkých dějin“ promlouvaly mezi lety 1984 až 2001 do osudů každého z nás? Vzpomínáte si třeba, kdy jste poprvé slyšeli o Černobylu a zda jste se obávali toho, jak asi proběhne dělení republiky?

Juraj Martoník se pustil do odvážného projektu: Skloubil ve své prvotině zajímavé osobní paměti s výstižným popisem dobových událostí a také s cestopisem týkajícím se míst, která na svých zahraničních misích navštívil a kam není ani dnes snadné se dostat.

Vraťte se do těchto let spolu s ním.

Hodnocení čtenářů

Juraj Martoník
Působivé čtení pro všechny, co mají rádi nedávnou historii a zároveň rádi cestují.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM