EN

Lid nomádů

Anna Saavedra


Jsme lid nomádů, neklidně se pohybující po zemské ploše sem a tam
Cestování, konzumerismus turistického ruchu, babylon západního světa, v němž se míchají nejrůznější kultury a etnika. Minulé století, které dramaticky zasáhlo do osudu mnoha rodin skrze politické zvraty a nucenou emigraci. A novodobé nomádství digitální, spirituální či vztahové, které je odrazem „tekuté přítomnosti“ člověka 21. století. Román Lid nomádů nahlíží téma cest a cestování prostřednictvím vyprávění lidských příběhů, mytologie, historie vztahu člověka a krajiny či deníkových záznamů z cest.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Romana Horáková
Jazyk čeština
Počet stran 192
EAN 9788076018488
Datum vydání 06.11.2023
Věk od 18
Formát 116x164 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Tvář
Hmotnost 0,213
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Cestování, konzumerismus turistického ruchu, Babylon západního světa, v němž se míchají nejrůznější kultury a etnika. Minulé století, které dramaticky zasáhlo do osudu mnoha rodin prostřednictvím politických zvratů a nucené emigrace. A novodobé nomádství digitální, spirituální či vztahové, které je odrazem „tekuté přítomnosti“ člověka 21. století, bez hlubších kořenů, bez vymezených hodnot. Román Lid nomádů nahlíží téma cest a cestování z různých úhlů – prostřednictvím vyprávění lidských příběhů, mytologie, historie vztahu člověka a krajiny, deníkových záznamů z cest. Sleduje příběhy několika lidí, kteří jsou dočasně nebo trvale na cestě. Vykročili mimo svou komfortní zónu a vydali se do neznáma, vstříc komickým i fatálním katastrofám.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

medium.seznam.cz - Tenhle hotel je na odstřel. Lid nomádů je svěží novela o světě bloudících

„Historky z jejich každodenních snah postarat se o hosty i o sebe samé rámují drobnou novelu dramatičky Anny Saavedry. Jádro pak tvoří příběhy několika lidí, které spojuje právě ten starý hotel a také fakt, že patří k Lidu nomádů. Lidem, kteří se vydali na cestu, opustili domov, nebo žádný nemají, a nezáleží na tom, z jakého důvodu."

ČT Art - DRAMATIČKA ANNA SAAVEDRA NAPSALA PONĚKUD ZBLOUDILOU PRÓZU O NOMÁDECH

„Oceňovaná dramatička vstupuje na prozaické pole. A spolu s ní Dagur Julius z Islandu či letka hotelových pokojských."
NAPIŠTE NÁM