EN

Zeď mezi námi

Die Mauer zwischen uns

Danuše Siering, Kateřina Černá, Karin Zadrick, Veronika Jonášová


Těm, kteří mají odvahu prorazit zdi.
Česko-německé vztahy se vyvíjely více než tisíc let, než byly násilně přetrhány tragickými událostmi moderní epochy – vyústily v dlouhodobou nevraživost, konflikt, odcizení, zapomenutí a neochotu diskutovat. Vyrostla mezi námi myšlenková, názorová, komunikační a po nějaký čas i skutečná zeď. Od té doby se snažíme najít novou společnou řeč a zahojit naše staré rány. Jsme schopni znovu nalézt cestu k vzájemnému porozumění? Jakým způsobem ji hledáme? A jsme vůbec ochotni po ní kráčet?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Die Mauer zwischen uns
Původní jazyk němčina
Počet stran 128
EAN 9788026615972
Datum vydání 21.01.2021
Věk od 15
Formát 210x297 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,505
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Unikátní pohled do současnosti i nedávné minulosti dvou národů. Unikátní svědectví lidí, kteří píší naše nové společné česko-německé dějiny. Patnáct kapitol plných emocí, patnáct rozdílných lidských příběhů, patnáct různých pohledů na historické okamžiky i dějiny každodennosti uplynulého půl století. Dvojjazyčnou knihu Zeď mezi námi doprovází snímky renomovaných fotografů, předmluva ředitele Českého centra v Berlíně Tomáše Sachera a epilog velvyslance České republiky v Německu Tomáše Kafky.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Danuše Siering

Danuše Siering

Narodila se v Ostravě, v roce 1986 odešla do Západního Berlína, kde žije doposud. Od roku 1990 podniká v Praze, zde založila Galerii Černá labuť a vydavatelství Black Swan Media. Je autorkou odborné publikace Art Marketing a cestovatelské knihy Zastav se na chvíli. Od roku 2015 vydává magazín N&N Praha/Berlin. Je to její cesta stavění mostů mezi sousedními státy, které jsou oba jejím domovem.
Zobrazit profil autora

Kateřina Černá

Kateřina Černá

Novinářka žijící téměř dvacet kulinářských let v Praze, stále hrdá na své rodné Slezsko. Po studiích na Fakultě umění Ostravské univerzity v ateliéru Jiřího Surůvky se věnovala režii, fotografování a intermediální tvorbě. Od roku 2007 se její profesní kariéra spojila s tištěnými médii. Stala se šéfredaktorkou několika lifestylových magazínů navázaných na ekonomický týdeník Euro. Pravidelně se věnuje gastronomickým tématům, v rámci pořadů působila také jako režisérka, kreativní producentka a dramaturgyně. Je propagátorkou zdravého jídla z čerstvých surovin a rozumného přístupu k půdě a krajině.  
Zobrazit profil autora

Veronika Jonášová

Veronika Jonášová

Veronika Jonášová je novinářka. Vystudovala žurnalistiku a mediální studia na Karlově univerzitě v Praze a na Institutu politologických studií Sciences Po v Paříži. Začínala jako reportérka Lidových novin, poté přešla do zpravodajství České televize, kde pracovala deset let jako reportérka a moderátorka, následně moderovala zprávy a Víkendový rozhovor na Seznamu. Nyní je na volné noze, píše pro česká média a natáčí pro Českou televizi. Od roku 2019 žije už podruhé v Berlíně s manželem, který je zpravodaj České televize. Napsala průvodce Berlíňanka, je spoluautorkou knih Příběh Berlín, Zeď mezi námi nebo Když se v zoo zhasne.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM