EN

Větné rozbory expres

Rozbory vět jednoduchých a souvětí po krůčcích

Vlasta Gazdíková


S naší knihou zvládneš všechny větné rozbory na jedničku.
Větné rozbory expres společně s úspěšnou publikací Český pravopis expres si kladou za cíl pomoci žákům 2. st. ZŠ a studentům SŠ při přípravě na všechny záludné zkoušky, ale hlavně orientovat se dobře v rodném jazyce. Najdou zde vysvětlení všech základních pojmů užívaných při rozborech vět jednoduchých nebo souvětí. Setkají se tedy se základními větnými členy, jako je podmět a přísudek, ale také s rozvíjejícími větnými členy, poznají rozdíl mezi jednočlennou a dvojčlennou větou a pochopí další souvislosti.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Jaroslava Kučerová
Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788026616115
Datum vydání 18.03.2021
Věk od 10
Formát 167x225 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,293
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

S naší knihou zvládneš všechny větné rozbory na jedničku.

Publikace Větné rozbory expres se uchází o přízeň nejen žáků a studentů, ale také učitelů a rodičů.

Hlavním cílem této učební pomůcky je provést žáky 2. st. ZŠ i studenty středních škol úskalím větných rozborů, které nepatří zrovna mezi nejoblíbenější témata výuky mateřského jazyka.

Publikaci tvoří 6 kapitol, v nichž najdete vysvětlení všech základních pojmů užívaných při rozborech vět jednoduchých nebo souvětí. Znamená to, že se setkáte se základními větnými členy, jako je podmět a přísudek, ale také s rozvíjejícími větnými členy. Poznáte rozdíl mezi jednočlennou a dvojčlennou větou, naučíte se rozlišovat druhy vedlejších vět a určovat významové poměry mezi souřadně spojenými větami hlavními, ale také vedlejšími stejného druhu, případně mezi členy několikanásobného větného členu. Pochopíte rozdíl mezi souvětím podřadným a souřadným, protože si vše hned vyzkoušíte na řadě připojených cvičení.

V poslední kapitole, nazvané Souhrnné opakování, si ověříte, jak jste problematiku větných rozborů zvládli. V případě nezdaru se můžete kdykoliv vrátit k tématu, které vám činí problém, a v tom spočívá hlavní výhoda této knihy.

Na závěr publikace jsou vloženy tabulky s přehledem všech základních pojmů užívaných ve větných rozborech.

Nechybí ani klíč ke cvičením v závěru knihy. Označení ročníků u jednotlivých témat a cvičení je pouze orientační. Publikace je vhodná také k přípravě na přijímací zkoušky.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vlasta Gazdíková

Vlasta Gazdíková

Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity J. E. Purkyně v Brně (dnes Masarykova univerzita), obor český jazyk – hudební výchova. Následně ji osud zavál do Zlína, kde působila jako učitelka 2. stupně základní školy. Dnes bydlí v rodinném domku v malé vísce poblíž Uherského Brodu. Věnuje se péči o své nejbližší, baví ji pěstování kytek, četba knih, hudba a domácí mazlíček – zlatý retrívr. Ve volném čase si plní svůj dávný sen – píše knížky pro ty, kteří se chtějí zdokonalit ve své mateřštině.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM