EN

Továrna na sny

Tajné příběhy hollywoodských trháků

Václav Rybář, Matěj Svoboda


Fascinující příběh a zákulisí místa, kde se sny převádějí na filmové plátno
Hollywood. Továrna na sny exportující dokonalý americký produkt do kinosálů v nejzapadlejších koutech světa. Místo, které změnilo tisíce osudů. Co se ale nachází pod jeho pozlátkem? Nahlédněte za oponu mašinérie, kde se skrývají fascinující příběhy, šokující souvislosti i drobné trhlinky v jinak dokonalých úsměvech hrdinů z plakátu. Tohle bude jedna velká filmová jízda – a navíc se spoustou historek z natáčení!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788076830011
Datum vydání 06.12.2021
Věk od 15
Formát 195x260 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,881
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Hollywood. Továrna na sny exportující dokonalý americký produkt do kinosálů v nejzapadlejších koutech světa. Zájem o průmysl v pozadí, fascinující příběhy, šokující souvislosti, ale i drobné trhlinky v jinak perfektních úsměvech hrdinů z plakátu, poháněly zvědavost autorů, filmových kritiků, Václava Rybáře a Matěje Svobody, sezonu za sezonou už přes dvacet let. Cílem této knihy není zkazit vám vzpomínky na oblíbené filmy a démonizovat Hollywood jako takový, jen si rozšíříte obzory, abyste uměli své oblíbené filmové trháky milovat se vším všudy. S hvězdami hodnými i zlými, v časech dolarové hojnosti i účetního nedostatku, při mentálním zdraví i myšlenkové nemoci. Dokud vás smrt nerozdělí.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Václav Rybář

Václav Rybář

Vyrůstal na Rychlých šípech, Pifovi a Spider-Manovi. Když pak přišel filmový Peter Parker do kin, došlo mu, že komiksové filmy přebírají žezlo od těch akčních, a nevynechal ani jeden. Od konce 90. let píše o kultuře, lifestylu a gadgetech do různých tištěných i elektronických časopisů (Premiere, Maxim, Muži v Česku, Level, MovieZone.cz nebo Games.cz).
Zobrazit profil autora

Matěj Svoboda

Matěj Svoboda

S filmovými hrdiny strávil skoro stejně času jako s těmi komiksovými. Ale až u filmového Bladea a později X-Menů ho začalo zajímat, co se stane, když se komiksový a filmový svět protnou. A už skoro dvacet let o tom i o jiných věcech píše do časopisů jako TV Max, XB-1 a Level a na weby MovieZone.cz, Games.cz nebo Dokina.cz. Absolutní znalec komiksů tištěných i těch zapadlých filmových.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM