EN

Špilberk v pověstech

Michaela Bystrá


Špilberk odkrývá svá tajemství v ponurých příbězích, které vám nedají spát
Historie Špilberku sahá až do 13. století a pověsti, které tuto brněnskou dominantu opřádají, jsou proto velmi pestré. Vydáte se s nimi do přemyslovských dob, časů švédského obléhání, let rakousko-uherské monarchie i období protektorátu. Sestoupíte na dno studny či do temných kasemat, kde navštívíte hladomornu, mučírnu, sekyrárnu i josefínské kobky, a nakonec odhalíte osudy známých špilberských vězňů. Legenda, nebo realita? To vše se prolíná v příbězích jednoho z nejvýznamnějších symbolů našich dějin.

Detailní informace

Žánr non-fiction
Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788026452775
Datum vydání 22.07.2024
Věk od 15
Formát 160x195 mm
Nakladatelství CPRESS
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Historie Špilberku sahá až do 13. století a pověsti, které tento moravský monument opřádají, jsou nesmírně bohaté, ale i temné a děsivé. Poznejte je s touto jedinečnou publikací!

Vrátíte se nejen do rytířských dob Přemyslovců, ale vydáte se také do heroických časů švédského obléhání i do pochmurných let, kdy se z hradu stal žalář „sprostých“ zločinců rakouské monarchie či vězení německého gestapa. Ponoříte se rovněž na dno neuvěřitelně hluboké hradní studny a sestoupíte do podzemních kasemat, kde navštívíte údajnou hladomornu, ukrutnou mučírnu, popravčí sekyrárnu i kobku pro doživotně odsouzené, abyste nakonec odhalili pohnuté osudy zdejších vězňů.

Který ze špilberských příběhů je pouhou legendou a co se naopak zakládá na reálných faktech? Připravte se na tajemnou cestu časem, která vám odhalí desítky fascinujících pověstí jednoho z nejvýznamnějších symbolů našich dějin.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Michaela Bystrá

Michaela Bystrá

Vyrostla v bytě plném knih, což osudově ovlivnilo celý její život. Nejdříve studovala SŠ pro knihkupce a nakladatelské pracovníky, kde se knihy učila úspěšně prodávat, aby pak na VOŠIKS pronikla do záludných tajů jejich kategorizace i zápůjček, a poté ve věrné společnosti svých knižních průvodců ladně proplula FF MU. Následovně nastoupila do nakladatelství CPress, aby zde v roli odpovědné redaktorky (a zodpovědné autorky) konečně také pomáhala knihám na svět, což s radostí a láskou činí dodnes.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM