EN

Ronja, dcera loupežníka

Astrid Lindgrenová


Dávný příběh o Ronje a Birkovi, dětech ze znesvářených rodů.
Za bouřlivé noci, která byla tak děsuplná, že vedví rozťala prastarý hrad, se narodila Ronja, dcera hradního vládce. Odtrženou část hned obsadil na smrt znepřátelený rod lupiče Borky. A co čert nechtěl, Borkův syn Birk se brzy spřátelil právě s Ronjou. Co všechno poté následovalo a co spolu prožili, prozrazuje toto vyprávění z dávných dob. Příběh, který se odehrává v panenské přírodě a v divokém lese, obývaném zvěří, nelítostnými větrnicemi, bludičkami, skřítky šedivíky a čumbrky, se čte jedním dechem.

Detailní informace

Ilustrátor Barbora Kyšková
Jazyk čeština
Původní název Ronja rövardotter
Původní jazyk švédština
Překladatel Olga Kühnelová
Počet stran 168
EAN 9788000064871
Datum vydání 13.12.2021
Věk od 9
Formát 163x238 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,551
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Za bouřlivé noci, která byla tak děsuplná, že vedví rozťala prastarý hrad, se narodila Ronja, dcera loupežníka, hradního vládce. Odtrženou část hned obsadil na smrt znepřátelený rod lupiče Borky. A co čert nechtěl, Borkův syn Birk se brzy spřátelil právě s Ronjou. Co všechno poté následovalo a co spolu prožili, prozrazuje toto vyprávění z dávných dob. Příběh, který se odehrává v panenské přírodě a v divokém lese, obývaném zvěří, nelítostnými větrnicemi, bludičkami, skřítky šedivíky a čumbrky, budete číst s napětím i obavami, smíchem i s nadějí, že se snad oběma dětem podaří smířit dva staré znesvářené klany.

Dávný příběh Ronji a Birka je známý i z filmového zpracování.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Astrid Lindgrenová

Astrid Lindgrenová

Světově známá švédská autorka psala knížky pro děti, scénáře k filmům, povídky pro dospělé a básně. Získala nespočet literárních ocenění (i Cenu H. Ch. Andersena), její jméno nesou školy, knihovny, ulice, literární ceny i asteroid. Pracovala jako nakladatelská redaktorka. Dětství prožila na statku u Vimmerby a zážitky z tohoto období vtiskla i do svých knih. V češtině vyšly jako první Děti z Bullerbynu, poté knihy s detektivem Kallem a Pipi Dlouhou punčochou. Albatros je autorčiným výhradním českým nakladatelem, vydal také tituly jako Bratři Lví srdce, Karkulín ze střechy, Emilovy skopičiny, Ronja, dcera loupežníka, Madynka nebo Lotta z Rošťácké uličky.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM