EN

Sapíkův svět

Martin Jaroš, Jaroslav Sapík


Nejlepší recepty i bohatý životní příběh hvězdy české gastronomie
Legenda českého kuchařství. Potomek slavného rodu, jehož gastronomické kořeny sahají až do 17. století. Předseda Československého svazu kuchařů. Jaroslava Sapíka můžete popsat mnoha způsoby, ale naplno ho poznáte, teprve až ochutnáte jeho jídla. Inspirujte se poctivými recepty, vedle kterých se dozvíte také o historii i současnosti kuchařské školy rodu Sapíků! Přední specialista na českou kuchyni odhaluje svá kulinářská kouzla – a vy musíte být u toho.

Detailní informace

Ilustrátor Martin Jaroš
Jazyk čeština
Počet stran 224
EAN 9788076831698
Datum vydání 18.08.2022
Věk od 15
Formát 200x230 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,841
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jméno Jaroslav Sapík netřeba gastronomické veřejnosti představovat. Legenda české kuchařiny. Majitel rodinné restaurace a potomek slavného rodu, jehož gastro kořeny sahají až do 17. století. Je zastáncem poctivých a tradičních receptů, specialistou na českou kuchyni, ale neomezuje se pouze na ni - to vše nyní shrnul do své první profilové publikace.

Jaroslava Sapíka můžete popsat mnoha způsoby, ale naplno ho poznáte, teprve až ochutnáte jeho jídla. Inspirujte se poctivými recepty, vedle kterých se dozvíte také o historii i současnosti kuchařské školy rodu Sapíků! Legenda české kuchyně odhaluje svá kulinářská kouzla – a vy musíte být u toho.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Martin Jaroš

Martin Jaroš

Vystudoval na pražské FAMU scenáristiku a dramaturgii. Působil jako dramaturg Československé televize v Bratislavě, z jeho autorské literární činnosti uveďme knižní novelu Holubi, román Dívka ve tmě či knížku pro děti Abeceda zvířecí. V XYZ se stal spoluautorem několika knižních bestsellerů, například knihy Tary: Příběh parkouristy, Max Habanec: Život je skejt či Adam Ondra: Lezec tělem i duší. Je autorem několika scénářů k celovečerním a televizním filmům či rozhlasovým hrám.
Zobrazit profil autora

Jaroslav Sapík

Jaroslav Sapík

Narodil se 19. srpna 1952 v Brně. Vyučil se kuchařem v hotelu Ambassador, kde se postupně propracoval do pozice šéfkuchaře. Absolvoval mnoho zahraničních cest do předních hotelů a restaurací v Německu, Rakousku, Anglii, Španělsku, Maďarsku, Indii, Singapuru. Zúčastnil se řady domácích a mezinárodních soutěží, ze kterých si odnesl čestná uznání a medaile. Od roku 1992 vlastní restauraci a penzion U Sapíků v Klokočné, kde rovněž bydlí. Vařil také několika prezidentům na Pražském hradě, připravoval menu pro prezidenty, krále, monarchy a papeže. V roce 2009 obnovil Československý svaz kuchařů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM