EN

Ecce homo Forman (audiokniha)

Miloš Forman pohledem blízkých kolegů a přátel

Radim Kratochvíl


Kniha přináší možnost seznámit se se slavným režisérem optikou lidí, kteří měli to štěstí s ním spolupracovat anebo s ním nějaký čas pobýt napříč dekádami jeho života. Převážnou část tvoří vzpomínky Radima Kratochvíla, nevlastního bratra Petra a Matěje Formanů, na jejich více než třicetileté setkávání.
Získaná ocenění:
Audiokniha roku, 2021, nominace na audioknihu roku

Detailní informace

Žánr film
Jazyk čeština
EAN 8594050432765
Datum vydání 23.11.2021
Věk od 15
Formát 140x125 mm
Nakladatelství Voxi
Edice Audioknihy
Hmotnost 0,051
Typ CD audio

Václav Kopta, Jiří Suchý, Jiří Lábus, Jaromír Meduna, Zdeněk Mahdal, Petr Brukner, Jan Vondráček, Uršula Kluková, Simona Vrbická, Miloslav Šmídmajer, Míla Řádová, Michael Douglas a Woody Harrelson se sešli před mikrofonem k poctě našeho nejslavnějšího filmového režiséra.

Audiokniha Ecce Homo Forman vychází z autorovy stejnojmenné úspěšné knihy. Radim Kratochvíl měl příležitost s Milošem Formanem, který ho nazýval svým „skorosynem“, procestovat západní Evropu na kolech a poznat díky tomu zajímavá místa, lidi i gastronomii, zažít zimní alpská dobrodružství i oslnění Amerikou a americkým filmem při sledování slavného režiséra při práci ve střižně.

Mezi dalšími přispěvateli najdeme slavné hvězdy, lidi ze zákulisí známých projektů, ale i několik „obyčejných“ přátel. Ti všichni vyprávějí zajímavé, dosud neslyšené příběhy, které přibližují člověka Formana (odtud název Ecce homo Forman) tak autenticky a plasticky, až ve čtenáři vyvolávají dojem, jako by ho poznával osobně. Vzpomínky se vztahují k různým životním etapám i společným projektům, a vyprávění nás tak zavádí od časů dětství a mládí, kdy se formovala Formanova osobnost, přes jeho české filmové začátky až ke slavnému americkému období, kdy se stal režisérem světového jména a držitelem dvou Oscarů v kategorii „nejlepší režisér“.

Režie Jan Jiráň, produkce Radim Kratochvíl, hudba Dominik Renč a W. A. Mozart, zvuk Ladislav Reich, nahrávací studio Professional Sound.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM