EN

Chladné stopy

Sharon Dempsey


Jak souvisí brutální vražda čtyř lidí s odloženým případem z 80. let?
Ve zchátralém domku kousek od Belfastu dojde k čtyřnásobné vraždě. Na stromě za domem visí pět zdeformovaných panenek a uvnitř je na zdi nápis Kdo unesl Eden Mulliganovou? Otázka vraždu spojuje se slavným odloženým případem mladé matky, která beze stopy zmizela v 80. letech. Danny Stowe a Rose Laineyová před sebou mají nelehký úkol. Nejen že musejí vyřešit současný případ, ale také po desítkách let konečně přijít na to, co se skutečně stalo s Eden Mulliganovou.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Who Took Eden Mulligan?
Původní jazyk angličtina
Řada Danny & Rose
Překladatel Jitka Šišáková
Počet stran 344
EAN 9788074985607
Datum vydání 04.04.2022
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Domino
Edice Napětí
Hmotnost 0,439
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

„Jsou mrtví. Všichni jsou mrtví. Je to moje vina! Zabila jsem je!“ To jsou slova Iony Gardenerové, která se celá od krve dopotácí na policejní stanici a přizná se k vraždě čtyř lidí ve zchátralém domku kousek od Belfastu.

Když policie prohledává místo činu, objeví na zahradě strom, na kterém visí pět zdeformovaných panenek smontovaných z různých dílů. Uvnitř domku je na zdi napsáno Kdo unesl Eden Mulliganovou? Otázka vraždu spojuje se slavným odloženým případem z 80. let – mladá matka pěti dětí tehdy beze stopy zmizela během konfliktu v Severním Irsku.

Jak spolu tyto dva případy souvisí? Kdo povraždil skupinu mladých lidí? A co se vlastně stalo s Eden Mulliganovou? Detektiva Dannyho Stowea a forenzní psycholožku Rose Laineyovou nečeká snadná práce. Zdá se, že nikdo není ochotný říct celou pravdu. Jediné, čím si mohou být jistí je to, že Ionino doznání je falešné…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Danny & Rose"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Sharon Dempsey

Sharon Dempsey

Sharon Dempsey je belfastská autorka krimirománů, ale na kontě má i naučné knihy. Na Queen’s University v Belfastu absolvovala bakalářské studium politologie a angličtiny. V Londýně pak pokračovala studiem žurnalistiky. Nyní se opět v Belfastu věnuje doktorskému studiu, zabývá se sociální a genderovou problematikou v detektivním žánru. Než se začala věnovat psaní krimirománů, pracovala jako novinářka a psala také o zdraví. Spolupracovala s různými časopisy a novinami včetně The Irish Times. Titul Chladné stopy je první díl její krimisérie s detektivem Dannym Stowem a forenzní psycholožkou Rose Laineyovou.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM