EN

Systém Jóga v denním životě

Harmonie těla, mysli a duše

Paramhans svámí Mahéšvaránanda


Harmonie těla, mysli a duše
Kniha srozumitelnou formou zprostředkovává všem zájemcům o cvičení jógy systém cvičení vycházející z autentické jógové tradice, avšak přizpůsobený potřebám moderního světa. Umožňuje cvičit jógu všem lidem bez ohledu na jejich věk, zdravotní stav, vzdělání, zaměstnání, kulturu a náboženství. Kniha nabízí osmistupňový systém cvičení, detailní popisy všech cviků a technik, doporučení pro osoby se zdravotními problémy, vhled do duchovního a filozofického zázemí jógy a přes 700 barevných fotografií.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Das System Yoga im täglichen Leben
Původní jazyk němčina
Překladatel Romana Barfussová
Počet stran 448
EAN 9788020459688
Datum vydání 28.04.2022
Věk od 15
Formát 170x240 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 1,204
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Systém Jóga v denním životě vytvořil Mahámandaléšvar Paramhans svámí Mahéšvaránanda podle autentické jógové tradice pro člověka naší moderní společnosti. Jsou to systematicky a stupňovitě řazená cvičení určená k získání tělesného, duševního, sociálního i duchovního zdraví a harmonie.

Jóga v denním životě znamená „praktikovat jógu každý den“, tedy využívat svého myšlení a jednáni pro blaho všech bytostí, přírody i životního prostředí, usilovat o sebeuskutečnění a současně plnit v životě i své sociální a rodinné úkoly.

Pravidelné cvičení podle tohoto systému je zárukou plynulého a trvalého pokroku, bez ohledu na věk a tělesnou konstituci cvičícího.

Postupně dosahujeme:

• schopnosti pomoci si sám v nejrůznějších životních situacích,

• zlepšení zdraví a posílení vitality,

• tělesné a duševní nezávislosti,

• zlepšení koncentrace,

• harmonie a klidu mysli,

• sebejistoty a kázně,

• překonání žádostivosti a připoutanosti

• a konečně i realizace svého pravého Já.

Mahámandaléšvar Paramhans svámí Mahéšvaránanda (svými žáky nazývaný Svámídží) je po celém světě uznáván jako jeden z nejvýznamnějších jógových Mistrů dnešní doby.

Celý svůj život zasvětil službě lidstvu prostřednictvím jógy a pozvednutí této prastaré nauky o těle, mysli, vědomi a duši. Už více než třicet let vyučuje Jógu v denním životě po celém světě. Dnes se podle jeho systému učí a cvičí ve více jak tisíci jógových střediscích a sportovních, vzdělávacích i zdravotních zařízeních v mnoha zemích Evropy, a také v Austrálii, na Novém Zélandu, v USA, Kanadu i Indii.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM